Finska pravoslavna crkva negirala reči Porošenka o njenom položaju o autokefalnosti ukrajinske crkve

Izvor: Vostok.rs, 08.Nov.2018, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska pravoslavna crkva negirala reči Porošenka o njenom položaju o autokefalnosti ukrajinske crkve

Finska pravoslavna crkva (FPC) nije objavila zvanična saopštenja o autokefalnosti u Ukrajini, izjavio je za RIA Novosti predstavnik crkve đakon Vladimir Sokratilin.
"Službeni stav: pratimo razvoj situacije, molimo se za očuvanje mira i jedinstva u Crkvi", rekao je on, dodajući da je sastanak koji je održan u Helsinkiju između Porošenka i arhiepiskopa Liva bio zatvoren i nezvaničan. Juče su u Kijevu saopštili su da je arhiepiskop Liv rekao Porošenku da podržava autokefalnost nekanonske crkvene strukture u Ukrajini. Međutim, ranije u Finskoj pravoslavnoj crkvi naveli su da se nadaju normalizaciji odnosa između svih strana i da su spremni da izgrade konstruktivne odnose sa Ruskom pravoslavnom crkvom. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.