Izvor: RuskaRec.ru, 06.Apr.2017, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća u „Severnom toku 2“ vidi pretnju energetskoj bezbednosti Evrope

Ukrajina bi po njenim rečima trebalo da smanji zavisnost od ruskog gasa, pritom, kako je naglasila, projekat gasovoda Severni tok 2 koncentrisaće na jednoj ruti 80 odsto uvoza gasa iz Rusije u Evropu.
To je realna pretnja energetskoj bezbednosti Evrope i Ukrajine, rekla je Brink.
Zapadni mediji su nedavno pisali da EU odustaje od nastojanja da spreči završetak izgradnje gasovoda Severni tok 2 i predlaže >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << dogovor sa Moskvom o tome kako otkloniti zabrinutost članova Unije u sferi bezednosti.
List Vzglяd ranije je podrobno pisao da se tokom Donalda Trampa kurs SAD na „spasenje Evrope“ od ruskog gasa neće promeniti.  
List podseća da je potpredsednik Džozef Bajden svojevremeno Severni tok 2 nazvao lošim poslom za Evropu, a specijalni predstavnik Stejt departmenta za energetiku izjavio da će pri realizaciji gasovoda ukrajinska ekonomija propasti, ostavši bez dve milijarde dolara.
 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.