US open: Đoković u finalu, za titulu sa Del Potrom

Izvor: Radio 021, 08.Sep.2018, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US open: Đoković u finalu, za titulu sa Del Potrom

Novak Đoković se plasirao u finale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u polufinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija u tri seta, 6:3, 6:4 i 6:2.

Đoković je do 15. pobede u 17. duelu s Japancem, 21. nosiocem na US openu, došao posle dva sata i 23 minuta igre.

U finalu u nedelju igraće protiv Argentinca Huana Martina del Potra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kom je, zbog povrede desnog kolena, polufinalni meč predao prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal posle izgubljenog drugog seta.

Đoković je dobro počeo meč, već u prvom gemu je došao do brejka, iskoristivši tek petu priliku. On je stečenu prednost sigurnim servisima čuvao do kraja tog perioda igre, ne dozvolivši Japancu da mu u bilo kom trenutku pripreti, pa je lako došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Prvi gem drugog seta trajao je više od 10 minuta i na kraju je pripao Nišikoriju, a Đoković je u tom gemu imao pet brejk lopti, ali ih nije realizovao.

U narednom gemu na Đokovićev servis Japanac je prvi put, a ispostaviće se kasnije i jedini, imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio, pa je srpski teniser došao do izjednačenja. Posle dva sigurna servis gema, Đoković je u petom gemu oduzeo servis protivniku i ispostavilo da mu je to bilo dovoljno da povede s 2:0 u setovima.

U nastavku meča igrao je na podjednako visokom nivou, a do brejka je stigao u trećem gemu. Na svojim servisima bio je siguran do kraja meča, a u sedmom gemu još jednom je napravio brejk, pa je tako izborio svoje osmo finale na US openu i priliku da u 2018. godini osvoji drugu grend slem titulu nakon slavlja na Vimbldonu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Đoković preslišao Nišikorija za novo finale US opena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2018

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osmi put se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Amerike, pošto je u noći između petka i subote u polufinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija u tri seta, sa 6:3, 6:4, 6:2...Za 14. grend slem titulu, a treću na US openu, Đoković će se u nedelju boriti sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.