US Open: Voznjaki na Serenu u finalu, Peng u kolicima izveli sa terena

Izvor: Sportal.rs, 06.Sep.2014, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open: Voznjaki na Serenu u finalu, Peng u kolicima izveli sa terena

Serena Vilijams igraće u finalu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu protiv Dankinje Karoline Voznjaki, koja je meč za trofej izborila posle predaje Kineskinje Šuai Peng. U trenutku prekida Voznjaki je vodila 7:6 i 4:3 u drugom setu, a onda je i ona počela da se brine za zdravlje njene protivnice, koja se u jednom trenutku samo sručila na teren, sa koga su morali da je izvedu u kolicima!

Peng je najpre osetila slabost i grčeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << u nogama, nije bila u stanju da stoji, najpre joj je ukazana pomoć, pa se osetila sposobnom da nastavi meč. Međutim, posle samo nekoliko minuta, uhvatila se u predelu ramena, kleknula i uz bolnu grimasu zatražila pomoć. Tada je svima bilo jasno da neće biti u stanju da nastavi meč. Medicinska ekipa je nakon procene njenog stanja stavila Kineskinju u kolica i izvezla sa terena.

- Bilo mi je zaista teško gledati je kako se srušila na terenu, Tenis je super, ali je zdravlje daleko važnije. Znam da je sa 13 godina operisala srce i da je u trenutku i o tome razmišljala - rekla je posle meča Voznjaki.

Direktor US Opena Dejvid Bruer kasnije je potvrdio da je sa Peng sve u redu, da je uspela da se oporavi, ustane i sama ode u svlačionicu.

Pred Voznjaki je u finalu "nemoguća misija" protiv vlasnice 17 grend slem pehara i petostruke šampionke US Opena Serene Vilijams. Dankinji je ovo drugo finale u Njujorku i drugo u karijeri na turnirima "velike četvorke".

(Foto: Beta/AP/Charles Krupa)
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.