Raonić preskače US Open

Izvor: Mondo, 24.Avg.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raonić preskače US Open

Kanadski teniser saopštio da nije zalečio povredu zbog čega će propustiti poslednji grend slem sezone

Foto: AP/Christophe Ena

Miloš Raonić neće se naći u glavnom žrebu US Opena ove sezone. Razlog je problem sa zglobom, koji ga muči već duže vreme.

Kanadski teniser je otkazao nastup na turniru u Sinsinatiju prošle nedelje nadajući se da bi mogao da se oporavi do US Opena, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potom doneo odluku da ne nastupa u Njujorku.

"Pokušao sam sve što je bilo u mojoj moći da saniram povredu do US Opena, ali sada nemam drugu opciju osim da se povučem. Imam veliko poštovanje za grend slem u Njujorku i svoje kolege da zauzmu mesto u glavnom žrebu kada znam da ne mogu da odigram na najvišem nivou zbog povrede", saopštio je teniser koji na ATP listi zauzima 11. mesto.

Raonić će nastaviti terapiju lečenja i očekuje da odustajanje od US Opena ne znači i kraj sezone. On se nada da će uspešno sanirati problem u narednih nekoliko nedelja i da će do kraja godine odigrati još mečeva.

Raonić se tako neposredno pred početak turnira u Njujorku priključio Novaku Đokoviću, Stenu Vavrinki i Keiju Nišikoriju na listi igrača koji su ranije otkazali nastup na poslednjem grend slemu sezone takođe zbog povreda.

US Open startuje u ponedeljak i trajaće do 10. septembra.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.