Rafa odustao od US Opena, šta to znači za Novaka?

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2020, 10:10

Rafa odustao od US Opena, šta to znači za Novaka?

Stanje na vrhu ATP liste se, čini se, još dugo neće menjati.

Posle Rodžera Federera i Rafael Nadal je saopštio odluku da ne učestvuje na predstojećem US Openu koji će se održati od 31. avgusta do 13. septemnbra.

Mnogi su se zapitali - šta to znači za Novaka Đokovića?

Najbolji teniser sveta će zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << odustajanja Španca najverovatnije ostati na prvom mestu ATP liste do kraja 2020. godine.

U ovom trenutku Đoković ima 370 bodova više, ali u prilog mu ide izmenjen sistem bodovanja (računaju se najbolji rezultati sa turnira od marta prošle godine, bez gubitka poena), kao i otkazivanje mastersa u Madridu gde je Nadal mogao da osvoji veoma važne poene.

Nadal će do kraja godine igrati na Rolan Garosu i u Rimu gde će morati da brani osvojene titule, pa samim tim neće biti priliku da dobije dodatne poene.

Čitav ATP tur je u haosu zbog pandemije koronavirusa, situacija je krajnje neizvesna, ali izgleda da se do normalizacije stanje na vrhu liste neće menjati.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Federer,   Tenis

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.