HAOS NA US OPENU: Amerikanka besnela na lepu srpsku sudinicu, publika je pozdravila ovacijama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2023, 10:50

HAOS NA US OPENU: Amerikanka besnela na lepu srpsku sudinicu, publika je pozdravila ovacijama (VIDEO)

"Stari sukob opet tinja".

Srpska sudinica Marijana Veljović ponovo je bila u centru pažnje na US Openu zbog polemike, a ovog puta ponovo je ušla u "klinč" sa američkom teniserkom Koko Gof. Njih dve imale su burnu raspravu na Rolan Garosu prošle godine, a čini se da je Gof i dalje ljuta na Srpkinju pošto je i na meču prvog kola US Opena protiv Laure Zigmund došlo do verbalnog okršaja.

Sada je do problema došlo u četvrtom gemu trećeg seta, pri vođstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Koko Gof od 3:0 i 40:40, kada je Amerikanka pobesnela na Nemicu. Koko Gof (19) je smatrala da njena protivnica namerno odugovlači između poena i da je na taj način tera da se duže sprema za sopstveni servis, pa je zbog toga prigovorila Marijani Veljović. Tražila je da je kazni zbog takvog ponašanja.

- Nikada nije spremna kada je hoću da serviram. Četiri puta je prekoračila vreme, a ti si je opomenula samo jednom. Kako je to pošteno? Namerno govoriš rezultat poena šest sekundi nakon što se poen završi - rekla je Koko Gof misleći na to da računanje vremena za naredni servis (25 sekundi) počinje tek u trenutku kada glavni sudija meča izgovori rezultat, pa tako Nemica još dobija na vremenu.

Coco Gauff upset with the umpire in her match against Siegemund:

“She’s never ready when I’m serving. She went over the clock 4 times. You gave her a time violation once. How is this fair? You’re calling the score like 6 seconds after the point is over”

pic.twitter.com/64mmr9zCk1

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) August 29, 2023

Koko Gof je objasnila da je "ne zanima šta njena protivnica radi na sopstveni servis", ali da mora da bude spremna za njen i da nije pošteno prema njoj što Marijana Veljović to dopušta, a nije pomoglo ni objašnjenje da Amerikanka prebrzo igra i da ne pravi pauze poput drugih tenisera i teniserki.

- Ovo je beton, nije šljaka, brže govori rezultat - rekla je Gof.

Ova reakcija američke teniserke protiv Srpkinje naišla je na aplauze domaće publike.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.