Đoković: Mentalno sam jači, želim još gren slem titula

Izvor: Press, 24.Feb.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Mentalno sam jači, želim još gren slem titula

"Mentalno se osećam opuštenijim nego sto sma bio na početku prošle sezone, kada sam pred sobom imao velike zadatke - da odbranim tri gren slem titule i prvo mesto na ATP listi", rekao je Đoković koji je u karijeri osvojio šest gren slem titula - četiri Australijen Opena, Vimbldon i US Open.

On je dodao da se potpuno oporavio za naredne izazove.

"Naučio sam lekciju i shvatio kroz kakvo sam iskustvo, u stvari, prošao i sada sam spreman za nove izazove", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je Đoković.

Najbolji srpski teniser smatra da su mu Rodžer Federer, Endi Marej i Rafael Nadal pođednako opasni protivnici.

"Ne mogu posebno da izdvojim nijednog od njih. Sva trojica su mi veliki rivali", rekao je Đoković.

On je naglasio da je bio impresioniuran izdanjem Nadala na turniru u Brazilu, gde je Španac osvojio prvu titulu otkako se ovog meseca vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena.

"On i dalje igra veoma, veoma dobro na šljaci, a od njega nisam ni ocekivao slabiju igru. Inače, ne mogu da tvrdim kako se on zaista fizički oseća, ali rezultati govore sami po sebi - Nadal igra u finalima, osvojio je titulu, iako se radi o turniru iz serije 250, u kojima on godinama nije učestvovao", rekao je Đoković i dodao da će najnoviji uspesi Nadalu poslužiti za povećanje samopouzdanja.

Srpski teniser ne krije da mu je najveći cilj u 2013. osvajanje titule na Rolan Garosu, jedinog gren slema čiji pehar nema u vitrini.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.