Turske vlasti osudile izjave u Holandiji i Austriji o izborima u Turskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turske vlasti osudile izjave u Holandiji i Austriji o izborima u Turskoj

Turski ministar za evropska pitanja Omer Čelik kritikovao je danas zvaničnike Holandije i Austrije koji ne žele da turski političari drže izborne mitinge na tlu njihovih zemalja pred prevremene izbore zakazane u junu u Turskoj.

Jasno je da se premijeri Austrije i Holandije ne pozivaju na demokratske principe u donošenju odluka", rekao je Čelik i dodao da oni sami "truju demokratske vrednosti u sopstvenim zemljama".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Turski ministar je dodao da ti premijeri doprinose "razvoju rasističkih političkih pokreta koji su u suprotnosti s vrednostima Evropske unije(EU)".

Autrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je juče da u njegovoj zemlji nisu poželjni predizborni mitinzi za izbore u Turskoj i dodao da takvi skupovi neće biti dozvoljeni.

I holandski premijer Mark Rute je rekao da turski predizoborni skupovi nisu poželjni.

"To su turski izbori i kampanja treba da bude u Turskoj", rekao je Rute i dodao da bi takvi skupovi remetili javni red i mir u Holandiji.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zakazao je za 24. jun prevremene predsedničke i parlamentarne izbore, godinu i po dana pre predviđenog roka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.