Izvor: Lepota i zdravlje, 11.Nov.2020, 16:02
Tiramisu u čaši – lagani dezert za prave sladokusce
Lagan, dekorativan i preukusan tiramisu u čaši postaće vaš omiljeni kolač. Ukus kafe nije dominantan, nego se samo nazire u bogatom filu. Kremaste poslastice obožavamo, posebno ako se veoma brzo spremaju, a uz to su i ukusne! Gde je nastao tiramisu? Tiramisu je klasičan italijanski desert koji se sastoji od reda natopljenih piškota u kafi, sloja kremastog filma od mascarpone sira, šećera, jaja i kakao praha. Reč „tiramisu“ potiče od italijanskog izraza „tirami su,“ što znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << „podiži me“ ili „uzmi me gore.“ Ovaj omiljeni desert smatra se tradicionalnim u Italiji, posebno u regiji Veneto. Popularnost tiramisua proširila se širom sveta zbog svoje jedinstvene kombinacije tekstura i ukusa, te se često priprema i u različitim varijacijama širom globalne kulinarske scene. Kako se pravi tiramisu u čaši? Ne brinite, ovaj recept je krajnje jednostavan! Sastojci: 3 žumanceta 100g šećera 300g maskarpone sira (umesto njega možete koristiti i svež krem sir) 2 vanil šećera 300ml slatke pavlake 300g piškota 100ml kafe bez šećera (turska ili nes) malo kakao praha za ukrašavanje Priprema: Umutite žumanca i šećer, pa ih skuvajte na pari. Kada se potpuno ohladi, u nju lagano umešajte sir i vanil šećer. Morate dobiti kompaktnu masu. U posebnoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku, pa je dodajte smesi od sira i žumanaca. Izmešajte kako bi se sve sjedinilo. Umačite piškote u hladnu, unapred pripremljenu kafu. Uzmite malo šire čaše, recimo, kao za viski. Na dno izmrvite piškote natopljene kafom. Na njih namažite sloj fila, a potom pospite sa malo kakaa ili narendanom čokoladom. Stavite u frižider na najmanje 30 minuta. Prijatno! lepotaizdravlje.rssveta_zarzamora/istock/gettyimagesplusThe post Tiramisu u čaši – lagani dezert za prave sladokusce appeared first on Lepota i zdravlje.
Nastavak na Lepota i zdravlje...