Đoković nadigrao Iznera za četvrtfinale

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 06:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković nadigrao Iznera za četvrtfinale

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković nadigrao je amerikanca Džona Iznera sa 2:0 (7:5,6:3) u osmini finala na turniru Masters serije u Šangaju. U četvrtfinalu Novak Đoković će snage odmeriti sa Grkom Stefanosom Cicipasom.
Ravnopravan duel suparnika je trajao samo tokom prvog dela meča kojiko je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Izner uspeo da pruži adekvatan otpor za igru raspoloženom Novaku Đokoviću. 

Novak je od početka meča vrlo efikasno osvajao svoje servis gemove gotovo bez izgubljenog poena, a Iznez je znatno teže uspevao da održi ravnopravnu igru na svojim servis gemovima sve do samog finiša prvog seta. 
Pri rezultatu 6:5 za našeg teniser Izner je posustao, a Novak osvaja čak tri brejk šanse od kojih već prvu realizuje za osvajanje prvog seta sa 7:5.
U nastavki meča Đoković već na prvom servis gemu protivnika osvaja prvu brejk šansu koju uspeva da pretvori u prednost od 2:0. Potom više nije bilo neizvesnosti do kraja meča koji Đoković dobija sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.
U četvrtfinalu Novak Đoković će protiv Grka Stefanosa Cicipasa.
Tik meča: 
19.27 - Novak Đoković dobija drugi set i meč za plasnam u četvrtfinale! Najbolji teniser sveta posle sat i 16 minuta igre gotovo rutinski osvaja tri šamse za dobijanje meča i već prvu pretvara u pobedu koja ga vodi u četvrtfinale turnira u Šangaju.
10.25 - Izner uspeva da sačuva svoj servis gem za 5:3. Novak servira za osvajanje drugog seta i pobedu u meču koja ga vodi u četvrtfinale.
10.20 - Izner serviza za ostanak u meču pri vođstvu Đokovića od 5:2.

10.18 - U nastavku suparnici uspevaju da sačuvaju svoje servis gemove, a Đoković servira pri vođstvu od 4:2.  
10.15 - Đoković servira i potvrđuje prednost na 3:0 osvojivši čak pet gemova u nizu.
10.03 - Brejk za Novaka i na startu drugog seta! Već na startu drugog seta Đoković na prvom servis gemu protivnika osvaja prvu brejk šansu koju uspeva da pretvori u prednost od 2:0.
09.53 - Brejk i set za Đokovića! U samom finišu seta Izner servira na 6:5 za Đokovića koji uspeva da osvoji čak tri brejk šanse od kojih već prvu realizuje u osvajanje gema a time i prvog seta u meču.
09.49 - Novak osvaja svoj šesti servis gem za 6:5, a Izner servira za ostanak u prvom setu i taj brejk.
09.39 - Najduži gem od početka meča. Posle serije izjednačenja i Iznerovih prednosti koje je Đoković uspevao da anulira, Amerikanac uspeva da sačuva servis gem za 4:4 u prvom setu.
09.16 - I Izner potvrđuje svoj servis, ali ne tako ubedljivo kao Novak.
09.12 - Počeo je meč. Novak bez većih napora osvaja četiri poena i bez izgubljenog poena osvaja svoj servis gem za 1:0 u pevom setu.
09.05 - Najbolji teniser sveta i Džon Izner su izašli na zagrevanje i uskoro se očekuje početak meča. Prvi na servisu biće Novak Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAK KAO MAŠINA: Đoković samleo Iznera i plasirao se u četvrtfinale Šangaja (VIDEO)

Izvor: Kurir, 10.Okt.2019

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedio je Amerikanca Džona Iznera i plasirao se u četvrtfinale turnira u Šangaju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.