Đoković nadigrao Iznera za četvrtfinale

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković nadigrao je amerikanca Džona Iznera sa 2:0 (7:5,6:3) u osmini finala na turniru Masters serije u Šangaju. U četvrtfinalu Novak Đoković će snage odmeriti sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Ravnopravan duel suparnika je trajao samo tokom prvog dela meča kojiko je Izner uspeo da pruži adekvatan otpor za igru raspoloženom Novaku Đokoviću. 

Novak je od početka meča vrlo efikasno osvajao svoje servis gemove gotovo bez izgubljenog poena, a Iznez je znatno teže uspevao da održi ravnopravnu igru na svojim servis gemovima sve do samog finiša prvog seta. 

Pri rezultatu 6:5 za našeg teniser Izner je posustao, a Novak osvaja čak tri brejk šanse od kojih već prvu realizuje za osvajanje prvog seta sa 7:5.

U nastavki meča Đoković već na prvom servis gemu protivnika osvaja prvu brejk šansu koju uspeva da pretvori u prednost od 2:0. Potom više nije bilo neizvesnosti do kraja meča koji Đoković dobija sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

U četvrtfinalu Novak Đoković će protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Tik meča: 

19.27 - Novak Đoković dobija drugi set i meč za plasnam u četvrtfinale! Najbolji teniser sveta posle sat i 16 minuta igre gotovo rutinski osvaja tri šamse za dobijanje meča i već prvu pretvara u pobedu koja ga vodi u četvrtfinale turnira u Šangaju.

10.25 - Izner uspeva da sačuva svoj servis gem za 5:3. Novak servira za osvajanje drugog seta i pobedu u meču koja ga vodi u četvrtfinale.

10.20 - Izner serviza za ostanak u meču pri vođstvu Đokovića od 5:2.

10.18 - U nastavku suparnici uspevaju da sačuvaju svoje servis gemove, a Đoković servira pri vođstvu od 4:2.  

10.15 - Đoković servira i potvrđuje prednost na 3:0 osvojivši čak pet gemova u nizu.

10.03 - Brejk za Novaka i na startu drugog seta! Već na startu drugog seta Đoković na prvom servis gemu protivnika osvaja prvu brejk šansu koju uspeva da pretvori u prednost od 2:0.

09.53 - Brejk i set za Đokovića! U samom finišu seta Izner servira na 6:5 za Đokovića koji uspeva da osvoji čak tri brejk šanse od kojih već prvu realizuje u osvajanje gema a time i prvog seta u meču.

09.49 - Novak osvaja svoj šesti servis gem za 6:5, a Izner servira za ostanak u prvom setu i taj brejk.

09.39 - Najduži gem od početka meča. Posle serije izjednačenja i Iznerovih prednosti koje je Đoković uspevao da anulira, Amerikanac uspeva da sačuva servis gem za 4:4 u prvom setu.

09.16 - I Izner potvrđuje svoj servis, ali ne tako ubedljivo kao Novak.

09.12 - Počeo je meč. Novak bez većih napora osvaja četiri poena i bez izgubljenog poena osvaja svoj servis gem za 1:0 u pevom setu.

09.05 - Najbolji teniser sveta i Džon Izner su izašli na zagrevanje i uskoro se očekuje početak meča. Prvi na servisu biće Novak Đoković.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво