Žreb WTA IV: Krunićeva na Rumunku, Serena debituje

Izvor: N1 televizija, 06.Mar.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb WTA IV: Krunićeva na Rumunku, Serena "debituje"

Obavljen je žreb za deo turnira u Indijan Velsu na kome će se takmičiti žene, a svoje potencijalne protivnice su dobile teniserke iz vrha WTA liste, kao i najbolja srpska igračica Aleksandra Krunić.

Krunićeva (47. na WTA listi) će u prvom kolu igrati protiv Rumunke Irine Kamelije Begu (36. na WTA listi), koja ju je pobeđivala do sada dva puta. Ukoliko prođe prvu prepreku Srpkinja će izaći na megdan petoj teniserki sveta Karolini Pliškovoj, koja je slobodna u prvom kolu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Zatim bi Krunićeva mogla da igra protiv Kineskinje Šuaji Žang, dok su u istom delu kostura još Petra Kvitova, Garbinje Muguruza, hrvatska teniserka Dona Vekić, koja će prvo igrati protiv Grkinje Marije Sakari, ali i Marija Šarapova, koja će najpre imati duel sa Japankom Naomi Osakom.

Prva teniserka sveta i prvi nosilac u Indijan Velsu Rumunka Simona Halep je slobodna u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv bolje iz duela između Kristine Pliškove i kvalifikantkinje.

Stadium Plaza was the place to be Monday at the #BNPPO18, as the @WTA draw was finalized with the help of some very special guests.

Check it out pic.twitter.com/qTioQZtKnn

Serena Vilijams će odigrati prvi takmičarski meč posle osvajanja Australijan opena prošle godine i zatim trudnoće i rođenja kćerke, a rival će joj biti Zarina Dijas iz Kazahstana.

Serena je dva puta pobeđivala Dijasovu, jednom baš u Indijan Velsu pre dve godine, a i sada će biti favorit protiv 53. igračice sveta. U slučaju pobede Vilijamsova će igrati protiv Holanđanke Kiki Bertens, a u trećem kolu potencijalno protiv starije sestre Venus.

Aktuelna šampionka Indijan Velsa Ukrajinka Elena Vesnina je slobodna u prvom kolu, a u drugom je očekuje pobednica susreta između kvalifikantkinje i Ketrin Belis iz SAD.

Dankinja Karolina Voznijacki bi u drugom kolu mogla da igra protiv Ukrajinke Lesije Curenko ili kvalifikantkinje, ali bi mogla i do prvog mesta na WTA listi. To bi učinila plasmanom u finale, ali u slučaju da Simona Halem bude eliminisana pre finalne borbe.

Turnir u Indijan Velsu se igra na tvrdoj podlozi, a direktne prenose mečeva u obe konkurencije možete pratiti na kanalima Sport Kluba.

With three former champions coming in with surprisingly low rankings, you just knew things would get interesting on draw day at the #BNPPO18.

Breaking down the Women's Draw ➡️ https://t.co/8uueawLQu8pic.twitter.com/NkU65ZiUp1
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.