Želje i pozdravi

Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želje i pozdravi

Za tren zimska pauza je prošla i svi teniseri sveta, oni najbolji i oni malo lošiji, počeće novu trku za plasman na svetskoj listi. Pripremajući se za učešće na prvom gren slemu sezone Novak Đoković i Ana Ivanović su za zagrevanje izabrali Brizbejn. Srpska teniserka Ana Ivanović u prvom kolu tamošnjeg turnira sastaće se sa Petrom Kvitovom iz Češke, dok će treći teniser sveta Novak Đoković igrati sa Ernestom Gulbisom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iz Litvanije, odlučeno je žrebom. Šampionka Rolan Garosa, koja već tri nedelje trenira u Australiji, sastaće se sa Kvitovom u ponedeljak, 5. januara.

- Veoma je važno da sezona počne dobro i da steknem samopouzdanje. Trenirala sam naporno i verujem da imam kvalitet da se vratim na mesto broj jedan. Biće teško, ali sigurna sam da to mogu - rekla je peta teniserka sveta i prvi nosilac na turniru.

Mogući protivnici Ane Ivanović do polufinala biće Ai Sugijama iz Japana, Francuskinje Ameli Morezmo i Marion Bartoli, kao i Estonka Kaja Kanepi.

Drugi nosilac turnira Beloruskinja Viktorija Azarenka u prvom kolu se sastaje sa Katarinom Bondarenko iz Ukrajine, a u tom delu žreba su još Frančeska Skjavone iz Italije, Ruskinja Marija Kirilenko i Danijela Hantukova iz Slovačke.

U isto vreme, Novak Đoković, branilac titule Otvorenog prvenstva Australije, u prvom kolu pripremnog turnira za prvi grend slem sezone igraće protiv starog poznanika Litvanca Gulbisa, s kojim je tajne zanata izučio u Akademiji Nikole Pilića. Prethodna dva meča bio je bolji od Litvanca, i ukoliko bude bolji i treći put, u drugom kolu protivnik će mu biti Francuz Pol Anri Matje. Drugi nosilac turnira, Francuz Žo Vilfred Conga. Turnir u Brizbejnu jedan je od nekoliko turnira koji se održavaju pre Otvorenog prvenstva Australije koji počinje 19. januara.

Ana Ivanović je dobila bračnu ponudu tokom treninga za turnir u Brizbejnu. Jedan od sakupljača loptica iskoristio je svoju priliku da bude blizu srpske lepotice, prišao i izjavio ljubav, te ponudio brak. A ona se prvo malo zbunila, a onda se osmehnula.

- Možda... Kada budeš stariji - rekla je Ana, a zatim dala autogram zaljubljenom dečaku, potpisavši mu se na pesmu koju je napisao baš za nju. Iako je u javnosti postala devojka tenisera Fernanda Verdaska, koji takođe učestvuje na turniru u Brizbejnu, Ana je već prvog dana 2009. „uhvaćena“ kako na brizbejnskoj plaži uživa u društvu australijskog golfera Adama Skota...
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.