Izvor: Nezavisne Novine, 13.Mar.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WTA potvrdila: Šarapova može da igra u Štutgartu

Ruska teniserka Marija Šarapova može da učestvuje na turniru u Štutgartu koji počinje iste nedjelje kada njoj ističe suspenzija zbog doping.

Ovu informaciju je u ponedeljak saopštila Ženska teniska asocijacija (WTA).

Šarapovoj suspenzija ističe 26. aprila, a turnir u Štutgartu počinje 24. aprila.

Kao bivša grend slem šampionka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i pobjednica završnog WTA turnira, Šarapova ima pravo da traži i dobije neograničen broj specijalnih pozivnica, uključujući i turnir u Štutgartu, navodi WTA.

U skladu sa WTA i pravilima antidoping programa, Ruskinja može da učestvuje na turniru u nedjelji kada joj ističe suspenzija, pod uslovom da prvi meč igra na dan ili dan nakon što dobije pravo da se vrati na teren, dodaje se u saopštenju.

Prvo kolo turnira u Štutgartu se obično igra tri dana, tako da nekada najbolja teniserka svijeta ima pravo da prihvati specijalnu pozivnicu i zaigra 26. aprila.

Danska teniserka Karolona Voznijacki nedavno je izjavila da je učešće Šarapove na turniru u Štutgartu nepoštovanje prema ostalim igračicama, jer turnir počinje prije nego što Ruskinji istekne suspenzija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.