Vukojčić: Vimbldon neće ostati samo  san

Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukojčić: Vimbldon neće ostati samo san

Članovi Teniske škole Kolonijal san, predvođeni trenerom Dejanom Vukojčićem, imali su čast da u predvečerje starta jedinog grend slem turnira na travi posete London u sklopu saradnje sa Engleskom kraljevskom teniskom akademijom.



– Naši domaćini su posebno ponosni na ovogodišnji turnir, prvo izdanje sa pokrivenim centralnim terenom. To im, istina, malo remeti ono što je Englezima sveto – tradiciju. Deca su s oduševljenjem slušala o turniru, kuriozitetima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vezane za nastupe najboljih igrača u istoriji, jagodama i šlagu koji se služe za vreme takmičenja. Bila su u prilici da obiđu „All England club", terene, muzej, svlačionice i sve ono što ovaj kompleks čini jedinstvenim u svetu – kaže Vukojčić.

Kako izgleda Vimbldon iznutra?

– Gotovo mesec dana pred start turnira sve je bilo spremno za dolazak teniske elite. Samo su tereni bili u laganoj pripremi za sutrašnji start, s obzirom na to da se trava šiša postepeno, iz dana u dan se skraćuje dok ne dostigne do željenih četiri milimetra. Kada se i to dovede do savršenstva, prve od 28 tona jagoda, koliko se pojede tokom dve nedelje turnira, mogu da počnu da se služe.

Ova poseta bila je prilika da upoznate nove metode treninga, trenere i predavače koji na oku drže tenisku planetu?

– Ogromno iskustvo. S druge strane, imali smo šta da pokažemo u poređenju s decom iz Engleske i čitavog sveta koja se mogu sresti u Akademiji. Dobra stvar je što nas niko ne potcenjuje, naprotiv, svi su vrlo dobro znali da dolazimo iz zemlje koju sjajno predstavljaju naši vrhunski igrači Ana, Jelena, Novak, Nenad, Viktor i Janko. Direktor Akademije Džeremi Bejts bio je oduševljen našom decom, od onih najmlađih do najstarijih. Gospodin Rob Anton, predavač Međunarodne teniske federacije (ITF), najavio je svoj dolazak u oktobru, pa možemo biti ponosni na sve ono što vezuje naš klub i Tenisku akademiju iz Londona – završio je Vukojčić.

Teniska škola Kolonijal san formirana je pre pet godina, a odlaskom u London ušla je u grupu privilegovanih škola tenisa koje ostvaruju saradnju s Akademijom u Londonu. Predavači iz Engleske periodično će dolaziti u Beograd, s obzirom na to da im je ovo područje i te kako interesantno kao izvor talenata, a razmena iskustva biće na obostranu korist.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.