Volim da pobeđujem u NJujorku

Izvor: Glas javnosti, 28.Avg.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volim da pobeđujem u NJujorku

Srpska teniserka Jelena Janković ne krije da joj je poslednji grend slem Ju es open glavni cilj sezone. Jelena je maksimalno koncentrisana na predstojeće izazove u NJujorku, a igre koje pruža u nekoliko predhodnih nedelja daju joj pravo na optimizam. Podigla je pehar u Marbelji pre četiri meseca, a potom posle niza dobrih igara niza dobrih igara još jedan u Sinsinatiju.

- Osećam se preporođenom. Znam da mogu da se ravnopravno suprotstavim najboljim igračicama kao što sam to radila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ranije, ako ne i bolje - kaže Jankovićeva.

Razlog lošeg starta godine Jelena je pronašla u promeni trenažnog procesa, odnosno činjenici da je nabacila mišićnu masu. Dobila je na snazi, ali je izgubila prepoznatljivu brzinu i eksplozivnost. Zato je bila primorana da početkom aprila otpusti stručnjaka Pata Ečeberiju.

- Ostvarivala sam napredak svake godine, pa je tako bilo krajem 2008, kada sam pobeđivala najbolje. Osećala sam da počinjem da dominiram ženskim tenisom. Međutim, onda sam ojačala i moji udarci su postali snažniji, ali izgubila sam na eksplozivnosti, što je najvažnija stvar u tenisu - objasnila je peta teniserka VTA tura i dodala:

- Imam veliko samopouzdanje. Volim da igram u NJujorku. Posle Beograda i Rima to mi je omiljeni grad koji nikada ne spava. Nijedan turnir nema čar kao US Open i verujem u pobedu, rekla je Jelena podsećajući da je prošle godine u svom prvom finalu grend slema poražena od Amerikanke Venus Vilijams sa 6:4, 7:5.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.