Vladaću planetom

Izvor: Blic, 13.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladaću planetom

Najbolja teniserka sveta Jelena Janković konačno može da se opusti i uživa u trenutnom uspehu. Njene glavne konkurentkinje za čelnu poziciju WTA karavana Dinara Safina i Serena Vilijams nisu prijavljene ni za jedan turnir do Masters kupa u Dohi, pa ne mogu da sakupe dovoljno poena čime bi je ugrozile na tronu.

Jelena posle 12 uzastopnih trijumfa (ovogodišnji skor 63 pobede - 16 poraza) i tri titule ima 4.555 bodova, 773 više od Safine i 838 od Serene.

Jankovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sa roditeljima Veselinom i Snežanom proslavila devetu titulu u karijeri.

- Emocije su učinile svoje, svi smo plakali. Setila sam se dana kada mi ništa nije išlo od ruke, kada sam bila povređena i kada ništa nije bilo onako kako sam želela. Krenule su mi suze. U stvari, suze radosnice, to mi je bio najlepši osećaj u karijeri. Dugo sam čekala ovaj trenutak.

Jelena je najavila dominaciju u budućnosti, ali ne smatra da je zauzela mesto čuvene Belgijanke Žistin Enan.

- Želim da dominiram, ali još sam daleko od toga. Imam još puno da radim na svim segmentima igre i da je podignem na viši nivo. Samo da me zdravlje posluži da mogu da nastavim sa radom i napretkom, a onda mislim da mogu doći do tog cilja. Srećna sam što sam prva na svetu, jer je to ogroman uspeh za srpski tenis. Motivisana sam da napravim još veće rezultate, želim da nastavim u ritmu koji sam započela, da osvajam velike turnire i grend slemove. Spremna sam za te izazove.

Pre toga Jelenu čeka učešće na turniru u Cirihu (600.000 dolara) gde je postavljena za prvog nosioca.

- Stigla sam u Cirih. Premorena sam, igrala sam četiri turnira zaredom, ali za ovaj turnir sam pod ugovorom i zato moram da igram. Nakon Švajcarske imaću kratku pauzu i pripreme za učešće na Mastersu.

Jelena u Dohu na završni turnir u sezoni odlazi kao prva teniserka sveta na turu i u trci za 2008. godinu, pa je logično da tamo potvrdi primat.

- Želim da godinu završim na najbolji mogući način, a to je da osvojim Masters u Dohi. To bi bila kruna ove sezone - zaključila je Jelena Janković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.