Vesna na Bimbldonu

Izvor: RTS, 21.Jun.2012, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesna na Bimbldonu

Broj srpskih tenisera za ovogodišnji Vimbldon porastao je za jedan. Srpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u glavni žreb Vimbldona, pošto je u trećem kolu kvalifikacija savladala Ruskinju Valeriju Savinjuk sa 6:2, 6:2. Vesna je izborila glavni žreb i u konkurenciji dublova.

Vesna je uspešno prebrodila sva tri kola kvalifikacija za treći Gren slem sezone. Dolonc je prethodno izbacila Amerikanku Džil Krejbas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Estrelju Kabezu Kandelu iz Španije.

To će biti treće učešće Dolonc na Vimbldonu, s tim što je prethodna dva puta nastupala pod zastavom Rusije. Dolonc će sutra saznati ime protivnice na Vimbldonu, pošto će u 11 sati u Londonu biti održan žreb.

Vesna Dolonc i Ukrajinka Olga Savčuk plasirale su se u glavni žreb Vimbldona u konkurenciji dublova pošto su danas u drugom, poslednjem kolu kvalifikacija savladale japansko-ruski par Šuko Aojama/Marija Kondratijeva sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:2.

Srbija će tako prvi put u istoriji imati četiri predstavnice u glavnom žrebu najpoznatijeg svetskog turnira. Pored Dolonc, u Vimbldonu će igrati Ana Ivanović (14. nosilac), Jelena Janković (18) i Bojana Jovanovski.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sjajna Dolonc i u dublu na Vimbldonu!

Izvor: Sportske.net, 21.Jun.2012

Vesna Dolonc je ostvarila maksimalan učinak u kvalifikacijama za treći Gren Slem sezone. Posle plasmana u glavni žreb u singl konkurenciji, nešto kasnije je to ostvarila i u dublu.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.