Venus Vilijams u 43. godini dobila vajld kard za Vimbldon

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 13:43

Venus Vilijams u 43. godini dobila "vajld kard" za Vimbldon

Američka teniserka Venus Vilijams dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na Vimbldonu, saopštili su organizatori turnira.

Venus Vilijams (43) se prošle nedelje, prvi put od januara, vratila na teren na WTA turniru u Hertogenbošu, gde je izgubila u prvom kolu od Selin Nef iz Švajcarske.

Američka teniserka je pre dva dana u Birmingemu pobedila u prvom Italijanku Kamilu DJordji 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (8:6). Meč je trajao tri sata i 15 minuta, a ovo je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prva pobeda Venus Vilijams protiv neke od teniserki iz prvih 50 još od 2019. godine.

Amerikanka je trenutno 697. teniserka sveta, a do sada je 23 puta učestvovala na Vimbldonu. Ona je pet puta trijumfovala u singlu na Vimbldonu (2000, 2001, 2005, 2007. i 2008. godine).

U saopštenju organizatora se navodi da je specijalnu pozivnicu dobila i Ukrajinka Elina Svitolina, kao i još pet britanskih teniserki. U muškoj konkurenciji specijalnu pozivnicu dobili su Belgijanac David Gofan i pet britanskih tenisera.

Organizatori su naveli da će uskoro da dodele još tri specijalne pozivnice.

Vimbldon će biti odigran od trećeg do 16. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Venus dobila specijalnu pozivnicu za Vimbldon

Izvor: Piplmetar.rs, 21.Jun.2023

Petostruka šampionka Vimbldona američka teniserka Venus Vilijams dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na tom londonskom grend slem turniru, saopštili su danas organizatori.. Vilijams se prošle nedelje, prvi put od januara, vratila na teren na turniru u Hertogenbošu, gde je izgubila u prvom...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.