Uživo: Turska izjednačila na 2:2 u setovima, u petom vodi 8:7!

Izvor: Blic, 01.Okt.2011, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Turska izjednačila na 2:2 u setovima, u petom vodi 8:7!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije od 20 časova u hali "Pionir" igra protiv Turske u polufinalu Evropskog prvenstva.

Fantastično su počele izabranice selektora Zorana Terzića ovaj meč, povevši sa 10:4 na oduševljenje navijača na tribinama na kojima se našao i najbolji teniser sveta, Novak Đoković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Sve što bi Turkinje uspevale da urade trajalo je jako kratko u grotlu "Pionira", gde je pravi šou otpočeo pri vođstvu naše nacionalne selekcije od 17:10. Stala je tada na servis liniju Jovana Brakočević, ređali su se odlični potezi naših odbojkašica, a osam poena u nizu dovelo je do transa u publici.

Ipak, nije to uzdrmalo Turkinje, koje su na svom putu do polufinala savladale i dosadašnje šampionke, Italijanke, i moćne Ruskinje. Držale su korak sa suparnicama iako je domaća selekcija imala zaglušujuću podršku kao svog saveznika, a onda su završnicu drugog seta učinile dramatičnom. Od 21:16 stigle su Turkinje na "-1", usledilo je nekoliko akcija "za infarkt", prebacivala se lopta preko mreže i nogom, istina nehotice, ali su odlična odbrana našeg libera Suzane Ćebić, kratak predah za korektora Jelenu Nikolić i uvođenje Jovane Vesović kako bi se stabilizovao prijem, urodili plodom i Srbija je osvojila i drugi set, sa 25:22.

Da se neće tako lako predati, Turska je pokazala u trećoj deonici, koja je protekla u njihovoj dominaciji do same završnice. Tada su izabranice Zorana Terzića minus od četiri poena, 21:17, uspele da dođu do izjednačenja, ali su poslednja dva poena u toj deonici osvojile Turkinje i to zahvaljujući boljem servisu, čime su izborile pravo da se igra i četvrti set.

Razigrane gošće su utišale "Pionir" svojom odličnom igrom, koja je napredovala iz minut i minut, a pravi odgovor je izostao. Kada je semafor pokazao 13:17, Terzić je odlučio da promeni tehničara pa je Ana Antonijević zamenila Maju Ognjenović, ali se u narednom poenu desila nesmotrenost: iako je as na trenutak izazvao delirijum na tribinama, ispostaavilo se da je loše obavljena rotacija u srpskoj selekciji, pa je poen pripao suparnicama. One su nedugo zatim stigle i do 21:15, a onda se Ognjanovićeva vratila u igru i as-servisom omogućila da se smanji rezultatski zaostatak. Uz dva poena Jovane Brakočević i jedan dobar blok, prišlo se na 22:20, ali se dalje od toga nije moglo - Turska je ponovo sa 25:23 osvojila set, pa je na red došao odlučujući, peti.

Pobednik ovog susreta u finalu će u nedelju igrati protiv Nemačke koja je savladala Italiju sa 3:0 (25:22, 25:22, 25:17).

Pratite polufinale Srbija - Turska uz Blicsport.rs!

Polufinale Evropskog prvenstva za Odbojkašice

Srbija - Turska U TOKU (25:10, 25:22, 23:25, 23:25)

Beograd - Hala: Pionir; Gledalaca: oko 6.000

Srbija: Lazarević, Brakočević, Malagurski, Krsmanović, Malešević, Molnar, Antonijević, Vesović, Ognjenović, Nikolić, Ninković, Rašić, Ćebić, Popović

Turska: Onal, Kuzubašioglu, Guresen, Avči, Uslupehlivan, Čansu, Toksoj, Č. Kirdar, S. Kirdar, Gumuš, Ošoj, Erdem, Darnel, Karakojun

Povezane vesti: Brakočević: Napunite Pionir i već vodimo sa 1:0 Italija i Rusija sigurno startovale na EP za odbojkašice
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.