Lajoviću srpski maraton i finale u Banjaluci!

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 16:51

Lajoviću srpski maraton i finale u Banjaluci!

Dušan Lajović se plasirao u finale Srpska opena u Banjaluci pobedom nad sunarodnikom Miomirom Kecmanovićem.

Meč dva Srbina je trajao tri seta, ali i više od tri časa igre, da bi na kraju odlučila igra nerava koja je bila na strani Lajovića – 4:6, 7:6, 6:4.

On će u velikom finalu u nedelju igrati protiv Andreja Rubljova, Rusa koji je ranije tokom dana bio ubedljiv protiv Aleksa Molčana sa 6:2, 6:4.

Rubljov je prethodne sedmice osvojio Masters u Monte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karlu i imaće ulogu favorita u finalu koje se igra u nedelju od 14.00.

Sa druge strane, Lajović će posle skoro četiri godine igrati u nekom finalu ATP turnira.

Interesantno, na putu ka jedinoj tituli u karijeri, u Umagu, Lajović je savladao upravo Rubljova.

Iako su mnogi očekivali Novaka Đokovića sa jedne strane mreže u ovom srpskom derbiju, njega nije bilo zahvaljujući Lajoviću koji je nepuna 24 sata nakon tog velikog iznenađenja koje je priredio.

Međutim, ovog popodneva nije od početka bio na tom nivou i rano je izgubio servis, ali ga je odmah vratio za uvodnih 3:3.

Ipak, ponovo je Kecmanović napravio brejk i potom vrlo rutinski odservirao za vođstvo u setovima.

Lajović je pokazao reakciju na startu drugog seta, ali nije uspeo da potvrdi brejk i povede sa 3:0. Umesto toga Miomir je poravnao na 2:2, a u devetom gemu je još jednim brejkom došao do prilike da servira za finale.

Ali, stegla mu se ruka i nije uspeo u tome, te se Lajović spasao i kasnije svoju šansu potražio u taj-brejku.

Uspeo je i da je pronađe tamo, te je posle više od dva sata tenisa treći set morao da donese odluku o srpskom finalisti na Srpska openu.

U pravoj reviji brejkova, gledali smo neverovatan tenis dvojice odličnih srpskih igrača, a na kraju je za nijansu smireniji i, pre svega, manje umoran, bio Dušan Lajović.

Iako je Kecmanović fenomenalnim poenom stigao do brejka i 4:4, u narednom je već posustao, pa je Lajović sigurnim servisima ipak ušao u finale u Banjaluci.

Lajović je ovim rezultatom obezbedio i povratak među 50. najboljih igrača sveta na ATP listi koja će biti objavljena narednog ponedeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Miša i Duci u neverici – sudija upropastio najbolji poen! VIDEO

Izvor: B92, 22.Apr.2023

Miomir Kecmanović i Dušan Lajović priređuju pravu zabavu publici u Banjaluci i svim gledaocima Srpska opena koji nisu prisutni na stadionu...U trećem setu, posle gotovo tri sata borbe, odigrali su fantastičan poen, ali ga je sudija prekinuo i pokvario...Naime, posle jednog izuzetnog poena, Miša...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.