U poteri za „Poršeom“

Izvor: Glas javnosti, 02.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U poteri za „Poršeom“

Nema predaha za najbolje plasiranu srpsku teniserku Jelenu Janković. Druga igračica sveta još nije ni stigla da sredi utiske posle osvojene titule u Pekingu, a ove nedelje je već čekaju nova iskušenja na turniru u Štutgartu i lepa prilika da se, sudeći po fantastičnim igrama u poslednje vreme, ponovo domogne teniskog trona. Od prvoplasirane Serene Vilijams deli je samo 21 bod.

Jelena nije imala mnogo vremena za slavlje pošto se posle turneje po Aziji preselila u Evropu, gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << očekuju nova iskušenja.

- Doputovala sam u Štutgart, gde su mi dozvolili kasniji start, da moj prvi meč odigram u četvrtak. Nisam imala vremena ni da pogledam žreb, ali znam šta mi je činiti, ostaću fokusirana na svoju igru i svoj posao na terenu - zna recept za nove uspehe Jelena Janković.

Prethodno je nova kineska carica drugi put od Igara pohodila prestonicu Kine i prosto počistila protivnice osvajajući drugu titulu u sezoni.

MRTVA UMORNA

Jankovićevoj ovih dana problem stvara aklimatizacija pošto je vremenska razlika između Azije i Evrope velika.

- Budim se u tri sata u noći, a po podne sam već mrtva umorna, što uopšte nije zabavno ni smešno. Sve dok ne budem zaspala na terenu biće sve okej - našalila se druga teniserka sveta, kojoj će društvo u Nemačkoj činiti kompletna porodica.

- Veoma sam srećna i uzbuđena što su mi roditelji ovde sa mnom na turniru u Štutgartu. Moja mama uvek putuje sa mnom, a tata je doputovao iz Amerike da me vidi - rekla je Jankovićeva, koju posle Nemačke očekuje turnir u Moskvi.

- Sigurno možete da zamislite koliko sam srećna što sam Peking ovaj put napustila sa titulom u rukama, sedmoj u karijeri. Da budem iskrena, nije baš bilo uzbudljivo i interesantno krenuti ponovo na put u Peking, ali naravno, sada sam veoma srećna zbog ovog putovanja. Domaćini su bili veoma gostoljubivi, čak mi je počela da se dopada i njihova hrana, što do sada nije bio slučaj - napisala je Jelena Janković na svom blogu utiske o nedavno završenom otvorenom prvenstvu Kine.

Srpkinja je priznala da joj je trebalo malo vremena na početku turnira da uđe u pravi ritam, ali da je, kako su mečevi odmicali, igrala sve bolje i bolje. Pobedom u tri seta u polufinalu protiv Ruskinje Vere Zvonareve, Jeleni je dodatno naraslo samopuzdanje pred finalni meč u kome je ubedljivo savladala Svetlanu Kuznjecovu revanširajući se za poraz nedelju dana ranije na turniru u Tokiju.

- Igranje tenisa na ovom nivou podrazumeva da male razlike u igri načine velike, a ja sam u finalu osećala da sve u mojoj igri funkcioniše, da su se sve kockice složile - konstatovala je Jelena, koju danas očekuje meč drugog kola Poršeovog kupa, protiv Ukrajinke Alone Bondarenko. Pobednica turnira bira između 98.500 dolara ili novog „poršea 911“.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena Janković ponovo prva od sledeće nedelje

Izvor: Blic, 02.Okt.2008

Američka teniserka Serena Vilijams izgubila je u sredu od Kineskinje Li Na u drugom kolu turnira u Štutgartu rezultatom 0:6, 6:1, 6:4, što je omogućilo srpskoj teniserki Jeleni Janković da od ponedeljka, 6. oktobra ponovo zauzme prvu poziciju na listi najboljih teniserki sveta.....Jelena je već...

Nastavak na Blic...

Jeca ponovo broj jedan

Izvor: Kurir, 03.Okt.2008, 06:37

Jelena Janković od ponedeljka biće ponovo najbolja teniserka sveta! Zahvaljujući senzacionalnom porazu trenutno prve igračice WTA liste Serene Vilijams od Kineskinje Li Na na turniru u Štutgartu, Srpkinja će se vratiti na tron. Jelenin povratak na vodeću poziciju ne zavisi od rezultata meča između...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.