U ponedeljak sednica TSS: Sudsko poravnanje

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Avg.2011, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak sednica TSS: Sudsko poravnanje

Sednica Skupštine TSS, inicirana odlukom Ustavnog suda o izmeni odredbe člana 37. statuta TSS koja nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srbije, kao što je i najavljeno biće održana u ponedeljak u hotelu Kontinental u 16. časova.
Predsednik Slobodan Živojinović je u zakonskom roku od 30 dana po dobijanju odluke Ustavnog suda zakazao redovnu sednicu na kojoj bi trebalo da se otklone uočene nepravilnosti zbog kojih su tri kluba TC Novak, Partizan i Beograd, podneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << prijavu Ustavnom Sudu.

Još na januarskoj Skupštini TSS opoziciona struja na čelu sa Srđanom Đokovićem, ocem najboljeg tenisera sveta, insistirala je na nelegalnosti ali je uprkos tome izabrano rukovodstvo na čelu sa Slobodanom Živojinovićem. Delegati su velikom većinom tada glasali za starog predsednika, a videćemo kako će se stvari odvijati . Jer, ukoliko opozicija želi da uspe u nameri i smeni čelnike TSS mora da ima većinu glasačkog tela koje bi u tom slučaju promenilo dnevni red unošenjem tačke o izglasavanju poverenja rukovodstvu TSS.
Za ovu Skupštinu utvrđen je sledeći dnevni red:
1. Izbor verifikacione komisije, zapisničara i dva overača zapisnika
2. Verifikacija zapisnika sa sednice Izborne Skupštine od 25. 1. 2011.
3. Razmatranje i usvajanje završnog računa TSS za 2010. godinu
a) Usvajanje završnog računa TSS za 2010
b) Izveštaj Revizora TSS za 2010. godinu
4. Razmatranje i usvajanje budžeta TSS za 2011. godinu
5. Ibror revizora TSS koji će izvršiti reviziju za poslovnu 2011.godinu
6. Razmtaranje i usvajanje Odluke o izmeni Statuta TSS
Pravo učešća na u radu Skupštine i pravo odlučivanja na sednici imaju članovi TSS ili njihovi ovlašćeni predstavnici koji pojedinačno ili po osnovu punomoćja imaju najmanje 5 glasova. Broj glasova koji svaki član TSS ima u radu Skupštine utvrđuje Verifikaciona komisija pre početka rada Skupštine, u skladu sa stavom 5. člana 14. i članom 15. statuta TSS.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Smena na čelu Teniskog saveza Srbije?

Izvor: Sportal.rs, 23.Avg.2011, 10:57

U ponedeljak je održana sednica Skupštine Teniskog saveza Srbije na kojoj je ispravljen član 37 Statuta

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.