Turistički kompleks u blizini Resavske pećine

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 15.Feb.2011, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički kompleks u blizini Resavske pećine

DESPOTOVAC - U blizini Resavske pećine uskoro će početi izgradnja Sportsko rekreacionog centra prilagođenog deci školskog uzrasta i sportistima, najavljuju u opštini Despotovac.

Reč je o kompleksu "Orašje" površine pet hektara, na obali reke Resave, gde firma "Radosavljević M" planira da izgradi hostel sa 110 postelja, bungalove, restoran u etno stilu, bazen, streljanu, sportske terene za fudbal, košarku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odbojku i tenis.

Detaljni reguliacioni plan budućeg Sportsko rekreacionog centra "Orašje" je na javnom uvidu u opštini Despotovac, a direktor Direkcije za izgradnju Skupštine opštine Despotovac Darko Petrović je ocenio da će investitor već u martu moći da dobije sve neophodne dozvole za izgradnju.

Vlasnik firme "Radosavljević M" Miodrag Radosavljević je izjavio da bi izgradnja mogla početi polovinom ove godine i da će prva faza izgradnje "koštati" oko 600.000 evra. U drugoj fazi, dodao je Radosavljević, čija firma oko deset godina upravlja "Konačištem - Resava", planirana je izgradnja hotela visoke kategorije. On u tom investicionom projektu očekuje pomoć države.

Resavska pećina, za koju speleolozi tvrde da je "speleološki biser pod zemljom", je jedno od najatraktivnijih srpskih izletišta, koju godišnje poseti u proseku 44.000 turista. Za turiste je otvorena od 1972. godine.

Osim lepote koju je tom kraju podarila priroda, zbog nedostatka hotelskih i turističkih sadržaja, Resavska pećina ne može pružiti ništa drugo.

Prošle godine su propala dva javna nadmetanja za prodaju zemljišta oko Resavske pećine za izgradnju hotelskog kompleksa.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.