Tri Novosađanke na Topu 10 Evrope u stonom tenisu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2018, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri Novosađanke na Topu 10 Evrope u stonom tenisu

Nikada ranije se nije desilo da čak tri naše stonoteniserke u isto vreme budu učesnice Topa 10 Evrope što predstavlja krem evropskog omladinskog stonog tenisa. U pitanju su naše reprezentativke i stonoteniserke Novog Sada juniorke Sabina Šurjan i Tijana Jokić, odnosno kadetkinja Radmila Tominjak koje će u prvoj polovini septembra učestvovati na prestižnom završnom turniru za sezonu 2017-18 u Lisabonu.

"Istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspeh ako se uzme u obzir da je Novi Sad jedini klub u Evropi, računajući i mušku i žensku konkurenciju, koji će imati više od jedne igračice na Topu 10, a zapravo u pitanju je čak tri. Tome dodajmo da će Sabina Šurjan predstavljati Srbiju na Igrama mladih u oktobru u Argentini", rekao je predsednik kluba Dan Fracile.

Šurjanova i Jokićeva, zajedno sa seniorkom i godinu dana starijom Izabelom Lupulesku (19), a od nedavno klupskom saigračicom, nalaze se u Kini na poznatom Pre-JOG kampu u Šangaju.

"Dovoljno je reći da je u tom centru i muzej ITTF-a. Sabina Šurjan je ovaj poziv zaslužila na osnovu rezultata i treće pozicije na svetskog rang listi. Uz pomoć saveza koji je apsolutno prepoznao trenutak i od momenta kada je na mesto predsednika došao naš trofejni igrač Aleksandar Karakašević stvari su krenule nabolje. Postoji jasna strategija u razvoju mladih, otvara se ženski nacionalni centar u Novom Sadu, a sve su to ideje našeg predsednika koje je za manje od godinu dana sproveo u delo", izjavio je direktor reprezentacije Slobodan Stojanov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.