Tipsarević u finalu turnira u Gštadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević u finalu turnira u Gštadu

GŠTAD -

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se danas u drugo uzastopno finale nekog ATP turnira, pošto je u švajcarskom Gštadu pobedio 172. igrača na svetu Pol-Anrija Matjea iz Francuske sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

On će se sutra u 11 časova u finalu sastati sa Brazilcem Tomazom Belučijem, koji je trenutno 60. na svetskoj ATP rang listi.

Prvi set je trajao čak 72 minuta, a rešen je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << taj-brejka u kojem je osmi igrač na svetu slavio sa 12:10. Tipsarević je iskoristio četvrtu set loptu, dok ih je Matje imao tri.

U drugom setu srpski teniser je propustio nekoliko prilika da oduzme servis protivniku sve do šestog gema, kada je napravio brejk za 4:2.

Tipsarević je potom uspeo da opravda ulogu favorita i privede meč kraju bez iznenađenja.

"U prvom setu razlika je bila čista sreća. Obojica smo igrali jako dobro. Nakon osvojenog prvog seta osećao sam se mnogo bolje, imao sam čak šest brejk lopti. Kako je meč odmicao, ja sam napredovao i igrao sve bolje", kazao je Tipsarević posle pobede nad Matjeom.

On je savladao Francuza sa 7:6 (12:10), 6:3 i potvrdio da mu sada mnogo više odgovara šljaka kao podloga.

"Sada imam više samopozdanja, dižem se iz poena u poen. Radio sam mnogo na forhendu i drugom servisu što je izuzetno važno za igranje na šljaci", objasnio je Tipsarević.

Srpski teniser sutra će u finalu sa Belučijem imati priliku da dođe do svog drugog uzastopnog trofeja na šljaci.

"Protiv Belučija sam igrao u Štutgartu tri jako teška seta. Mislim da mu ovde teren više odgovara, ali ako ostanem agresivan i ako ga oteram od linije, imam pristojne šanse da pobedim", ocenio je Tipsarević.

Tipsarević je pre nedelju dana trijumfovao na turnir u Štutgartu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.