Tipsarević u finalu Kualu Lumpura

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2011, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević u finalu Kualu Lumpura

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u finale turnira u Maleziji pošto je sa 6:4, 6:3 savladao Japanca Keija Nišikorija. Za trofej se bori sa Bagdatisem, koji je eliminisao Troickog.

Na startu meča, niti Tipsarević niti Nišikori nisu bili u opasnosti da izgube svoje servise, igrali su sigurno, sve do petog gema, kada je srpski teniser iskoristio prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << brejk priliku i poveo sa 3:2, da bi potom tu prednost osigurao i u desetom gemu došao do prilike da servira za set, koju je i iskoristio za 6:4.

Tipsarević je u istom ritmu nastavio i u drugom setu i odmah je došao do brejka, a potom je tu svoju prednost samo održavao do kraja i zasluženog plasmana u finale turnira u Kualu Lumpuru.

Janko će se za trofej Malezije boriti protiv Kipranina Markosa Bagdatisa, koji je ranije danas sa 2:0 pobedio Viktora Troickog.

Tipsarević i Bagdatis su se do sada sastajali tri puta, a Kipranin ima dve pobede. Poslednji put su se sastali prošle godine u Los Anđelesu i slavio je Srbin sa 2:0.

"Ukoliko želim titulu, moraću da igram kao protiv Nišikorija", rekao je Tipsarević koji će u nedelju igrati treće ATP finale ove sezone, posle Dejrej Biča i Istburna.

Drugi reket Srbije je naglasio da je Bagdatis iskusan teniser koji neće pokloniti finale.

"Moraću da se izborim za titulu ofanzivnom igrom", rekao je Tipsarević.

On je napomenuo da je u Kuala Lumpur došao da pobeđuje, ali da neće biti razočaran ni ako izgubi.

"Ova nedelja je bila sjajna", rekao je Tipsarević.

Turnir u Maleziji igra se za ukupan nagradni fond od 947 hiljada dolara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.