Tipsarević pobjedom obilježio povratak na teren

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Apr.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević pobjedom obilježio povratak na teren

HJUSTON - Srpski teniser Janko Tipsarević uspješno je startovao na ATP turniru u Hjustonu savladavši kasno sinoć u prvom kolu Brazilca Giljerma Klezara u tri seta - 6:4, 3:6, 7:6 (9:7) poslije dva sata i 40 minuta iscrpljujuće borbe.

Bio je ovo prvi singl meč bivšeg svjetskog broja osam nakon skoro godinu i po dana pauze zbog povrede stopala.

Tridesetogodišnji Tipsarević, koji je u karijeri osvojio četiri ATP titule, nije odigrao nijedan meč od oktobra 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << godine i više puta je odlagao povratak na teren.

Poslije oporavka od povrede nastupio je prije deset dana u konkurenciji dublova na mastersu u Majamiju, gdje su on i Novak Đoković poraženi u prvom kolu od švedsko-austrijskog para Robert Lindšted/Jirgen Melcer.

Pobjedom nad Klezarom, trenutno 186. na ATP listi, srpski teniser je najavio bolje dane i povratak na nekadašnje pozicije.

U osmini finala turnira u Hjustonu Tipsarević se sastaje sa Kolumbijcem Santjagom Hiraldom, koji je nadigrao Brazilca Rožerija Dutra Silvu (6:2, 6:2).

Hiraldo je trenutno 32. teniser svijeta, ali su oba dosadašnja međusobna okršaja pripala Tipsareviću, posljednji 2013. godine u Bukureštu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.