Izvor: Radio 021, 19.Okt.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević odigrao poslednji ATP turnir: Ovakav kraj karijere sam hteo

Teniser Janko Tipsarević, nakon što je porazom u četvrtfinalu u Stokholmu završio poslednji ATP turnir, izjavio je da je maratonski meč sa Japancem Juićijem Sugitom pravi oproštaj.

Tipsarević je, kao mnogo puta tokom karijere, odigrao dramatičan i dug meč, spasao devet meč lopti, ali je na kraju izgubio u taj-brejku trećeg seta.

"Da sam birao način kako da završim karijeru, bilo bi ovako. Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sam ostavio na terenu. Do kraja života pamtiću ovaj momenat", rekao je Tipsarević na terenu.

Bivši svetski broj osam će sledećeg meseca zvanično prestati sa tenisom i to u dresu Srbije na završnom Dejvis kupu u Madridu. U njegovu čast, organizatori u Stokholmu potrudili su se da mu puste video snimke iz 17-ogodišnje karijere.

"Borba s različitim emocijama će mi najviše nedostajati, oni leptirići u stomaku pre i posle meča. Ništa nije kao to. Uživao sam širom sveta, upoznao različite kulture i ljude. Ovaj način života definitivno te učini mentalno jakim", rekao je srpski teniser.

Tipsarević, osvajač titule prvaka Dejvis kupa sa Srbijom, emotivno je doživeo oproštaj.

"Vidim da se trudite da me rasplačete (organizatori i publika). Osećam se srećno i ponosno, emocije su mi pomešane. Iako sam tužan što se opraštam, uzbuđen sam zbog novog poglavlja u karijeri", zaključio je Tipsarević.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.