Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević eliminisan u prvom kolu Rolan Garosa

Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je u prvom kolu Rolan Garosa meč u pet setova od Bugarina Grigora Dimitrova (3 :6 ; 0 :6 ; 6 :3 ; 7 :6 ; 4 :6) i ispao iz daljeg takmičenja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Treći set otpočeo je tako što su protivnici jedan drugom oduzeli servis, da bi Tipsarević u osmom gemu napravio još jedan brejk i poveo sa 5 :3. Uspešan na svom servisu u narednom gemu, Janko je taj set okončao u svoju korist s rezultatom 6 :3. Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prvog izgubljenog seta (3 :6), u kojem je u početku solidno igrao i uzeo protivniku jedan brejk, Tipsarević je u drugom setu jako popustio. Dozvolio je Dimitrovu tri brejka, a ovaj je osvojio i ostale gemove u kojima je bio na servisu, tako da je taj set završen rezultatom 0 :6.

Vrativši se u igru u trećem setu, srpski teniser igrao je u četvrtom setu borbeno, mada neujednačeno. Uprkos oduzimanju servisa bugarskom protivniku u petom gemu i vođstvu od 4 :2 u šestom, Tipsarević je u 10. gemu dopustio Diminitrovu da napravi brejk i izjednači rezultat na riskantnih 5 :5. Četvrti set okončan je tai brejkom i rezultatom od 7 :6 za Janka, čime je otvoren put ka petom, odlučujučem, setu.

Peti set osvojio je Dimitrov s rezultatom 6 :4, tako da je ukupnu pobedu ostvario s rezultatom 3 :2 u setovima.

Grigor Dimitrov ima 28 godina i trenutno je 47. Igrač na svetu, dok je Tipsarević sedam godina stariji, a na ATP rang listi zauzima 317. mesto.

Bio je to njihov sedmi međusobni susret, a srpski teniser vodio je do sada sa sa 4:2 u pobedama. Dimitrov je bio bolji u njihovom prethodnom duelu, ove godine na Australijan openu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glava hoće, noge neće – maratonac Tipsarević muški ispao sa Rolan Garosa

Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2019

Kad je bio u punoj snazi Janku Tipsareviću je Grigor Dimitrov bio redovna mušterija. Ali godine – i povrede – učinile su svoje, a vreme je teklo u korist šest godina mlađeg Bugarina, pa je Tipsarević i drugo uzastopno učešće na grend slem završio već u prvom kolu baš posle poraza od Dimitrova....

Nastavak na MozzartSport.com...

Tipsarević eliminisan na startu Rolan Garosa

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2019

Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je na startu Rolan Garosa, pošto je danas poslije velike borbe poražen od Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:2 u setovima - 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4:7), 6:4.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.