Tipsarević: Pokušaću da podignem igru na viši nivo

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Nov.2012, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević: Pokušaću da podignem igru na viši nivo

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da jedva čeka početak priprema za narednu sezonu i da će učiniti sve da u 2013. godini podigne svoju igru na viši nivo.
– Sezona je bila duga, ali uspeo sam malo i da se odmorim, nekih desetak dana. U narednom periodu očekuje me prvo egizbicioni meč u Budimpešti, a potom slede pripreme za noviu sezonu u Dohi. Veoma sam ambiciozan u namerama da napredujem i daću sve od sebe da igru podignem na viši nivo – rekao je Tisparević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << koji je 2012. godinu završio na devetom mestu ATP liste.
On je proteklog vikenda osvojio egzibicioni turnir „Sudar kontinenata” u Singapuru, gde je predstavljao Evropu.
Pobedio je Amerikanca Sema Kverija sa 7:6, 6:2 i Argentinca Huana Monaka sa 7:5, 3:6, 10:5, dok mu je Japanac Kei Nišikori predao meč zbog povrede.
Nakon trijumfa Tipsarević je u humanitarnoj akciji igrao tenis sa slepim ljudima, koji nastoje da uvrste tenis u Paraolimpijske igre 2020.
– Ovo je bio veoma neobičan doživljaj. Zaista je neverovatno šta ovi ljudi rade i treba da nam svima posluže kao inspiracija, ne samo u sportu već u svim segmentima života. Bila mi je velika čast da igram tenis sa ljudima punim optimizma i ljubavi prema ovom sportu. Stavio sam povez preko očiju i pokušao da odigram koji udarac i moram priznati da je veoma teško, bez obzira na zvuk loptice – rekao je Tipsarević.
On je tokom boravka u Singapuru učestvovao na seminaru i održao predavanje mladim trenerima koji pokušavaju da dobiju dozvolu za rad i probiju se na ITF i ATP nivo.
Tipsarević je delio savete na koje bitne segmente u razvojnim periodima igrača treneri moraju da obrate pažnju i na kraju odgovarao na mnogobrojna pitanja.
U saradnji sa Teniskim savezom Singapura dogovoreno je da četiri talentovana igrača prate srpskog tenisera tokom boravka u Aziji.
– Predstavljati Evropu kao kontinent na jednom ovakvom takmičenju je zaista velika čast za mene i fenomenalno iskustvo. Ovih para dana u Singapuru su bili sjajni. Imao sam priliku da upoznam i sjajne mlade talentovane tenisere kojima sam pomagao i trudio se da im prenesem svoje iskustvo i znanje. Održao sam i predavanje budućim trenerima što mi je pričinjavalo veliko zadovoljstvo i nadam se da će im moji saveti pomoći u stvaranju novih tenisera i teniserki – zaključio je Tipsarević.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tipsarević: Pokušaću da podignem igru na viši nivo

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2012

BEOGRAD - Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je danas da jedva čeka početak priprema za narednu sezonu i da će učiniti sve da u 2013. godini podigne svoju igru na viši nivo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.