Tipsa u polufinalu Den Boša, Bozoljac na Vimbldonu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2010, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsa u polufinalu Den Boša, Bozoljac na Vimbldonu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale turnira u holandskom Den Bošu, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Australijanca Pitera Lučaka 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Tipsarevića u polufinalu očekuje duel sa Nemcem Benjaminom Bekerom, koji je u četvrtfinalu lako savladao zemljaka Sebastijana Grojla sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

Srpski igrač ima priliku da u slučaju eventualnog ulaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u finale turnira obezbedi sebi proboj među najboljih 40 na svetskoj ATP listi.

Turnir u Den Bošu igra se za nagradni fond od 405.000 evra.

A odličan rezultat napravio je i Ilija Bozoljac koji se plasirao u glavni žreb Vimbldona, pošto je u poslednjem trećem kolu kvalifikacija pobedio Amerikanca Rajlera Deharta rezultatom 3:0, po setovima 7:6(1), 6:4, 7:6(4).

Bozoljac je ostvario i treću uzastopnu pobedu u duelima sa Amerikancem, a ovo će mu biti drugi nastup u glavnom žrebu Vimbldona.

Prethodno je učestvovao 2008. godine kada je došao do drugog kola.

Ilija Bozoljac će biti sedmi srpski teniser u glavnom žrebu, pošto će u singlu učestvovati još Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Jelena Janković, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.

Najčuveniji turnir na svetu startuje 25. juna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.