Termin Rolan Garosa još nije konačan

Izvor: RTS, 24.Maj.2020, 12:02

Termin Rolan Garosa još nije konačan

Direktor Rolan Garosa Gi Forže je izjavio da je moguće dodatno pomeranje termina turnira u zavisnosti od razvoja situacije sa pandemijom virusa. Francuska teniska federacija odlučila je da se Otvoreno prvenstvo Francuske održi od 20. septembra do 4. oktobra ove godine.
Početak drugog grend slem turnira u sezoni predviđen je za 20. septembar, samo nedelju dana posle planiranog finala Ju Es opena, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je izazvalo brojne negativne komentare i sumnje da će to uticati na mnoge igrače, ali je Gi Forže izjavio da dosadašnje odluke nisu konačne.

"Ništa nije zvanično. Rolan Garos će se verovatno održati između kraja septembra i početka oktobra. Sarađujemo sa ATP, WTA i ITF kako bismo pronašli rešenje", rekao je Forže.
Na konačnu odluku uticaće brojni faktori, presudno je obuzdavanje širenja pandemije virusa, a Forže je naveo da konačnu odluku i razrešenje dilema očekuje u junu.
"Postoji mnogo pitanja. Njujork je pogođeniji koronavirusom od Francuske, tako da tamo postoje brojni organizacioni problemi. Ju Es open će sredinom juna zvanično saopštiti sve u vezi sa tim turnirom.", zaključio je Forže.
Teniska sezona je obustavljena u martu, ovogodišnji Vimbldon je u potpunosti otkazan, a otvoreno prvenstvo SAD u tenisu planirano je da bude održano u Njujorku od 31. avgusta do 14. septembra.
Teniser se svakako polako vraćaju na terene igrajući revijalne mečeve i turnire, poput kod nas odigranog "SK Soker kup" na Kalemegdanu i regionalne serije turnira koji je organizovao Novak Đoković pod nazivom „Adria tur", a koja će početi u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Parizu i Rimu veruju da će biti tenisa u septembru

Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2020, 09:43

Čelnici Rolan Garosa sigurni da će se igrati..Teniska sezona još nije propala. Neće biti ove godine Vimbldona, ali što se tiče preostala dva grend slem turnira, nade da će se održati još postoje...Štaviše, na Rolan Garosu su ubeđeni da će turnira biti. I to sa publikom! Prema prvobitnom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.