Teniski teren u Kuršumlijskoj Banji dobio naziv po Viktoru Troickom, u planu 22 ITF turnira

Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2023, 18:08

Teniski teren u Kuršumlijskoj Banji dobio naziv po Viktoru Troickom, u planu 22 ITF turnira

Centralni teniski teren kompleksa u Kuršumlijskoj Banji dobio je naziv po nekadašnjem srpskom teniseru i sadašnjem selektoru reprezentacije Srbije Viktoru Troickom. Tereni su deo nedavno otvorenog hotela u Banji, koji posluje u sastavu Planinke, a prvi u nizu od 22 profesionalna ITF turnira dobio je pobednicu - Leone Kung iz Švajcarske.

Mečevi se igraju na sedam novoizgrađenih terena kluba T-Line, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od kojih je glavni dobio naziv “Viktor Troicki”. Selektor je za RTS rekao da je to prilika za domaće i strane tenisere da se pripreme za profesionalnu listu.

Prelepa je priroda, prelep je hotel, tereni su izvanredni i izuzetna je prilika za naše domaće tenisere, ali i tenisere širom sveta, da se pokažu i plasiraju na profesionalnu listu - navodi Troicki.

Učestvovaće oko 1.700 profesionalnih teniserki i tenisera; foto: JVNa 22 ITF turnira učestvovaće oko 1.700 profesionalnih teniserki i tenisera iz 20 zemalja, kažu iz Kuršumlijske Banje.

U prvih nedelju dana, koliko je prvi turnir trajao, takmičilo se 20 teniserki sa pet kontinenata i trijumfovala je Leone Kung iz Švajcarske, koja je u finalu savladala Laviniju Tanasije iz Rumunije, rezultatom 2:0 (7:6; 6:1)

Prema podacima sa zvaničnog sajta ITF-a, među teniserkama koje su učestvovale na prvom turniru, na ITF listi najbolje je rangirana Ruskinja Ksenija Laskutova (59.), a na WTA listi domaća teniserka Tamara Čurović, koja je na 496. poziciji.

Direktorka turnira je Zorica Jevtić, koja je za RTS rekla da je će učesnici moći da na turnirima u Kuršumlijskoj Banji osvoje značajnih 300 bodova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.