Teniski savez Srbije dobio 75 miliona dinara iz budžeta

Izvor: Studio B, 01.Feb.2011, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniski savez Srbije dobio 75 miliona dinara iz budžeta

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović potpisali su danas u Beogradu ugovor o finansiranju u 2011. godini vredan 75 miliona dinara

"Prošle godine TSS je iz budžeta dobio 48 miliona dinara, a ove godine dobiće 75 miliona dinara i samo je Odbojkaški savez Srbije ispred. To je redovno finansiranje i ne odnosi se na stipendije i kampove koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će ministartvo posebno finansirati", rekla je Samardžić Markovićeva na konferenciji za novinare.

Ona je podsetila da je Ministarstvo omladine i sporta za vreme Univerzijade u Beogradu uložilo 40 miliona dinara za sanaciju kompleksa Milan Gale Muškatirović, na kome se održava ATP turnir Srbija open i da je izgradilo otvorene teniske terene u 11 opština i gradova Srbije.

Samardžić Markovićeva je istakla da je razgovarala sa gradonačelnikom Draganom Đilasom o izgradnji nacionalnog teniskog centra, da su pokrenuti administrativni koraci za urbanističku realizaciju i da očekuje da će do 22. februara sve biti poznato.

Govoreći o radu Saveza, ministarka je ocenila da je finale Dejvis kupa bilo dobro organizovano.

"Raspitala sam se koliko je Španiju koštala organizacija finala Dejvis kupa i saznala da su u Barseloni na to potrošili 2,5 miliona evra. Naš TSS je sa neuporedivo manjim sredstvima odlično organizovao finale", rekla je Samardžić Markovićeva i pozdravila uspeh Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije.

Predsednik TSS Slobodan Živojinović zahvalio je ministarki omladine i sporta na podršci koju je pružala tenisu u godinama u kojima reprezentacija nije beležila uspehe.

Predsednik Upravnog odbora TSS Toplica Spasojević rekao je da su rezultati srpskih tenisera prevazišli rad Saveza.

"Ovaj ugovor pokazuje koliko država veruje u tenis i to je podstrek za privatne investitore da ulažu u decu. Rezultati su odavno prevazišli rad Saveza i na nama je da ih stignemo. Nacionalni teniski centar pomoći će da Srbija izrodi još nekog šampiona. Zahvalni smo na uvećanju, nadam se da ćemo opravdati poverenje", rekao je Spasojević.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država daje Teniskom savezu Srbije 75 miliona dinara u 2011.

Izvor: Blic, 01.Feb.2011

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Slobodan Živojinović potpisali su ugovor o finansiranju programa Saveza u 2011. godini u vrednosti od 75 miliona dinara...Resorni ministar je naglasila da su sredstva povećana za 40 odsto u odnosu na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.