Teniseri i navijači birali: Federer najkorektniji igrač, Novak četvrti

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniseri i navijači birali: Federer najkorektniji igrač, Novak četvrti

Teniseri i ljubitelji ovog sporta izabrali su Rodžera Federera za najkorektnijeg igrača, saopštio je ATP.

Švajcarac je 10. put dobio nagradu "Štefan Edberg" koja se dodeljuje igraču kog teniseri najviše cene, a konkurenti su mu još bili Marin Čilić, Grigor Dimitrov i Kei Nišikori. Prema izboru ljubitelja tenisa, Švajcarac je 12. put uzastopno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobio ovo priznanje, po broju glasova su iza njega Rafael Nadal, Grigor Dimitrov, Novak Đoković i Kei Nišikori.

Roberto Bautista Agut je igrač koji je najviše napredovao, a David Gofan dobio je nagradu za povratak godine, pošto je posle povrede napravio veliki uspon i sezonu će završiti na 22. poziciji, najboljoj u karijeri. Borna Ćorić je "zvezda budućnosti", pošto je sezonu počeo van Top 300, a završiće je na 92. mestu. Hrvatski 17-godišnjak je nedavno naročito privukao pažnju pobedom nad Rafaelom Nadalom u Bazelu.

ATP priznanje za humanitarni rad dobio je Endi Marej, koji je pomagao u borbi protiv raka Rosu Hačinsu i Eleni Baltači, koja je nažalost bitku protiv opake bolesti izgubila u maju. Britanac je učestvovao i u radu UNICEF-a, "United for Wildlife" i "Malaria No More".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.