Tenis: Ana Ivanović podseća na dane stare slave

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2012, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenis: Ana Ivanović podseća na dane stare slave

Ana Ivanović i Ruskinja Marija Šarapova, danas će se sastati u polufinalu Indijan Velsa, meč će početi u 16 časova po centralnoevropskom vremenu.
Mada je prošle jeseni osvojila turnir na Baliju, Ana Ivanović plasmanom u polufinale Indijan Velsa, možda je napravila najveći uspeh u poslednjih nekoliko godina.
Još od turnira u Rimu i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Sinsinatiju 2010. godine, nije bila među prve četiri na turniru koji okupljaju većinu najboljih teniserki na svetu i na kojem je ulog veliki, kako po pitanju novčanih nagrada, tako i po broju WTA bodova koji se mogu osvojiti.
Ipak, najteži ispit do sada Ana će imati protiv svoje stare rivalke Marije Šarapove.
Poslednji put kada su sve ove dve teniserke srele, bilo je u finalu Australijan Opena 2008. godine, kada se Šarapova revanširala za debakl u polufinalu Roland Garosa, prethodne sezone.
Trenutno na WTA listi Marija Šarapova zauzima 2. mesto dok je Ana Ivanović 16. na svetskoj rang listi.
'Kada se osvrnem unazad, ne izgleda mi da je naš poslednji susret bio tako davno. Marija i dalje gaji isti stil, agresivna je i puno polaže na prvi servis. Biće teško, ali ne mogu puno da razmišljam o njoj. Moram da se koncentrišem na svoju igru', rekla je Ana, koju je preporodila saradnja sa britanskim trenerom Najdželom Sirsom.
Šarapova se u četvrtfinalu namučila protiv zemljakinje Marije Kirilenko - 3:6, 7:5, 6:2.
Ruskinja je izjavila da su ona i Ana trenutno u različitim fazama karijera, ali da gaji poštovanje prema srpskoj teniserki.
'Volim da igram protiv nje. Ima snažne udarce i kada joj ide, onda zaista &prži' sa svih krajeva terena. Drago mi je što se vratila na visok nivo... Biću maksimalno koncentrisana', obećala je Šarapova.
Prvi polufinalni par čine Beloruskinja Viktorija Azarenka i Angelik Kerber iz Nemačke.
Budimir Vasilijević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.