TIPSAREVIĆ OTERAO AJKULU!

Izvor: Kurir, 04.Dec.2011, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TIPSAREVIĆ OTERAO AJKULU!

Strah i trepet! Srpski teniser Janko Tipsarević i njegova žena Biljana imali su bliski susret sa belorepom grebenskom ajkulom na odmoru na Maldivima. Poznato je da je Tipsa avanturističkog duha, a druženje sa ovom opasnom životinjom predstavljalo mu je novo životno iskustvo.

Strah i trepet!

Srpski teniser Janko Tipsarević i njegova žena Biljana imali su bliski susret sa belorepom grebenskom ajkulom na odmoru na Maldivima. Poznato je da je Tipsa avanturističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << duha, a druženje sa ovom opasnom životinjom predstavljalo mu je novo životno iskustvo.

- Biljana i ja smo se susreli s belorepom grebenskom ajkulom dužine 1,5 metara. I to prvi put kada smo zaronili. Ona se povukla pošto je videla koliko sam okretan pod vodom - napisao je Tipsarević na Tviteru.

Tipsarević i njegova lepša polovina Biljana već nekoliko dana uživaju u blagodetima Maldiva, gde se srpski teniser odmara od naporne godine i puni baterije za narednu sezonu. Na Maldive su otišli na preporuku hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića.

Tipsarevićima bi u naredna 24 sata trebalo da se pridruže Novak Đoković i njegova devojka Jelena Ristić, koji su takođe odlučili da odmor provedu na ovom egzotičnom ostrvu u Indijskom okeanu.

Biljana Tipsarević je pre nekoliko dana postavila slike na društvenoj mreži Tviter, gde se moglo videti da uživaju u prirodnim lepotama Maldiva, koji su inače poznati po divnim plažama i prelepom moru.

Grebenarka je bezazlena

Belorepa grebenska ajkula nije toliko opasna po čoveka i ne prelazi dužini od 1,6 metara. Prepoznatljiva je po vitkom telu, kratka je, ali veoma široke glave. Na vrhu leđa je bele boje. Živi u čistim vodama, na dubini od osam do 40 metara. Belorepe grebenske ajkule žive u Indijskom okeanu, na krajnjem zapadu Južne Afrike, kao i na Dalekom istoku i nekim delovima Centralne Amerike.

Ubica favorita

Janko Tipsarević je ove sezone imao najbolju godinu za sebe od kada se takmiči na ATP turu. Plasirao se na deveto mesto u svetskom tenisu i osvojio svoju prvu ATP titulu u Kuala Lumpuru. Ove godine dobio je nadimak „ubica favorita“, jer je pobeđivao najbolje svetske igrače, Đokovića, Marija, Berdiha, Rodika i Ferera.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Twiter

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.