TENIS IMA NOVU KRALJICU: Arina Sabalenka izbila na prvo mesto WTA liste

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2023, 16:48

TENIS IMA NOVU KRALJICU: Arina Sabalenka izbila na prvo mesto WTA liste

Iga Švjontek nije više na tronu.

Beloruska teniserka Arina Sabalenka izjavila je danas da je preuzimanje prvog mesta na WTA listi "savršena nagrada za naporan rad".

Nakon što je Poljakinja Iga Švjontek poražena u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD, Sabalenka će od 11. septembra preuzeti mesto broj jedan na WTA listi.

Ova 25-godišnja Beloruskinja će biti 29. teniserka koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je stigla do prve pozicije na WTA listi.

- Doći na broj jedan WTA liste je nešto o čemu sam sanjala još od malena, otkako sam počela da igram tenis - rekla je Sabalenka za sajt WTA.

Ona će ujedno biti i tek osma teniserka koja je tokom svoje karijere držala prvo mesto i u singlu i u dublu, pošto je na vrhu dubl rang-liste bila u februaru 2021. godine.

- Ova godina je neverovatna za mene i moj tim i ovo je savršena nagrada za sav naš naporan rad - rekla je Sabalenka.

- Neverovatan je osećaj pridružiti se sjajnoj listi teniserki koje su to uspele i za mene je velika čast što se mogu nazvati svetskim brojem jedan u pojedinačnoj konkurenciji - dodala je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.