Izvor: RTS, 10.Okt.2020, 16:36

Švjontekova turnir iz snova zaokružila peharom na Rolan Garosu

Poljska teniserka Iga Švjontek zaokružila je turnir iz snova i osvojila titulu na Rolan Garosu. Švjontekova je došla do prvog pehara u karijeri i to na jednom od četiri najveća turnira, a u finalu je savladala Amerikanku Sofiju Kenin sa 6:4, 6:1.
Mlada Poljakinja, koja ima samo 19 godina, ostvarila je neverovatan uspeh u Parizu, a njen podvig još je veći kada se zna podatak da nije izgubila nijedan set.

Protivnice je redom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobeđivala veoma ubedljivo, među njima i prvu nositeljku Simonu Halep, pa ni Kenin nije imala snage da joj se odupre. Izgubila je samo 28 gemova na čitavom turniru (sedam mečeva) i postala prva Poljakinja sa grend slem peharom.
"Ne znam šta se dešava, ne znam šta da kažem. Drago mi je što je tu moja porodica, sve je ovo ludo za mene. Pre dve godine sam osvojila juniorski grend slem i za mene je to prekratak period. Neverovatno, hvala svima", rekla je Iga. 
Amerikanka je osvojila Australijan open u januaru, ali nije mogla protiv jače protivnice, kao ni protiv povrede zadnje lože, koja joj se pogoršala u poslednjih nekoliko dana.
U prvom setu je odmah dozvolila protivnici da joj oduzme servis, brzo se Sofija vratila, pre nego što je Iga u finišu tog dela ipak došla do još jednog brejka i velike prednosti.
Početkom drugog seta Keninova je zatražila pomoć fizioterapeuta jer je bilo jasno da ima problema, što je potvrđeno već u sledećem gemu.

Švjontekova je napravila brejk za 3:1 i potom rutinski privela meč kraju.
"Nadam se da nisi ozbiljnije povređena, sigurno bi bolje odigrala da si spremna. U prvom setu je Sofija verovatno i bila bolja teniserka. Iz tima su mi rekli samo da budem fokusirana i igram svoj tenis. Odgajana sam tako da uživam na terenu", istakla je devojka koja je postala druga najmlađa šampionka, posle legendarne Monike Seleš.
Švjontekova je za pobedu dobila 2.000 bodova i ček na 1.600.000 evra, više nego što je zaradila u dosadašnjem toku turnira.
Osim toga, ostvariće skok od 35 mesta i imaće najbolji plasman u karijeri, pošto će od ponedeljka biti 17. igračica na VTA rang-listi.
Rolan Garos igran je za nagradni fond od 38.000.000 evra.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iga Švjontek šampionka Rolan Garosa

Izvor: Beta, 10.Okt.2020

Poljska teniserka Iga Švjontek osvojila je titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je danas u finalu pobedila Amerikanku Sofiju Kenin sa 6:4, 6:1.Švjontek je tako postala prva Poljakinja koja je osvojila grend slem titulu u singlu, a do trofeja na Rolan Garosu stigla je na impresivan način...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.