Sunovrat favorita: Ivanovićeva eliminisana od Kineskinje Ženg!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunovrat favorita: Ivanovićeva eliminisana od Kineskinje Ženg!

LONDON - Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je danas sa turnira u Vimbldonu, čiji je bila prvi nosilac, pošto je izgubila od Kineskinje Đije Ženg 0:2, po setovima 1:6, 4:6.

Đije je trenuntno 133. na WTA listi, a Ivanovićeva je prva.

Ana Ivanović se u današnjem duelu jednostavno nije mogla prepoznati. Nije izvukla nikakve pouke iz prethodnog meča protiv Francuskinje Natali Deši, kada se provukla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kroz "iglene uši", jer je danas igrala još gore.

Još na početku meča je bilo primetno da kod Ane "škripe" i servis i kretanje i udarci. Nesigurna i sasvim dekoncentrisana dozvolila je Kineskinji da napravi brejk za vođstvo od 3:1, a kada je Đije Ženg ponovo brejkom stigla do 5:1 bilo je jasno da će dobiti set ubedljivim rezultatom.

U nastavku susreta Ivanović je nastavila po starom. Ništa joj nije polazilo za rukom, dok je motivisana Đije Ženg prosto letela terenom i istovremeno preciznim udarcima lako osvajala poene. Kineskinja je senzaciju nagovestila brejkom za vođstvo od 3:2, da bi potom svojim servisom došla do 4:2, a sve što je Srpkinja uspela da uradi bilo je da održi tračak nade kada je smanjila vođstvo protivnice na 5:4.

Ženg je, međutim, bila neumoljiva iskoristivši već prvu meč loptu pri 40:15 u poslednjem gemu, pa je na pravi način krunisala sjajnu igru tokom celog meča.

U izjavi posle meča Ivanovićeva je rekla da je jako razočarana zbog poraza, ali je istakla da će naučiti nešto iz ovog poraza.

"Igrala je zaista dobro i ovo je bio jako težak meč za mene. Razočarana sam zbog poraza, ali i dalje posmatram ovo kao iskustvo iz kojeg mogu nešto da naučim", rekla je Ivanovićeva.

Srpkinja je tako eliminisana samo dan pošto je ispala pobednica iz 2004. godine, Ruskinja Marija Šarapova, koju je pobedila 154. sa WTA liste, njena zemljakinja Ala Kudrijavčeva.

Žengova je priznala da nije očekivala pobedu.

"Ovo je i za mene iznenađenje. Hvala organizatorima koji su mi dali naknadni poziv. Samo sam pokušavala da igram najbolje što mogu i sada moram da nastavim tako", rekla je specijalistkinja za dublove, koja je pobedila na Vimbldonu u toj konkurenciji 2006. godine.

Đije će u osmini finala igrati sa Mađaricom Agneš Savaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.