Strogi karantin za 47 tenisera u Melburnu, Đoković traži iste uslove za sve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2021, 13:26

Strogi karantin za 47 tenisera u Melburnu, Đoković traži iste uslove za sve

Nakon što su otkriveni slučajevi zaraze koronavirusom u dva aviona kojima su teniseri doputovali u Australiju kako bi učestvovali na prvom Grend slem turniru u sezoni, čak 47 tenisera stavljeno je u strogi karantin.

Oni će u karantinu biti 14 dana i neće moći da napuste hotelske sobe, čak ni da treniraju, prenosi AP.

U saopštenju organizatori navode da su na letu iz Los Anđelesa u avionu sa 79 osoba, od kojih 67 putnika, otkrivena dva pozitivna slučaja zaraze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Iako su njihovi testovi bili negativni, 24 tenisera sa tog leta će biti u karantinu narednih 14 dana, a ista sudbina zadesila je još 23 tenisera koji su putovali avionom iz Abu Dabija.

"Svi putnici sa tog leta su već u hotelskom karantinu, a pozitivan slučaj koji nije teniser i bio je negativan pre ukrcavanja na let, prebačen je u hotelski zdravstveni centar", naveli su organizatori, prenosi AP.

Australijan open traje od 8. do 21. februara, a titulu na prvom Grend slemu sezone brani srpski teniser Novak Đoković.

Đoković traži iste uslove za sve učesnike Australijan opena

Đoković se pismom  obratio organizatorima Australijan opena, u kome zahteva iste uslove za sve učesnike turnira, prenosi španski portal “Punto de break”.

Problem je nastao nakon što se saznalo da su u avionima u kojima su u Melburn doputovali teniseri i teniserke bilo zaraženih korona virusom, zbog čega su desetine igrača u izolaciji i bez mogućnosti treninga.

Kako prenosi “Punto de break”, aktuelni šampion Australijan opena je u pismu direktoru Kregu Tajliju predložio je da u svakoj sobi bude trening oprema, da smanjeni broja dana karantina za 47 takmičara, uz veći broj testova koji će potvrditi da nisu zaraženi, da se dozvoli da igrače posete trener ili kondicioni trener, ako imaju negativan test i da se igrači prebace u privatne kuće, koje imaju terene za trening.

Đoković se sa svojim timom nalazi u karantinu u Adelejdu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.