Srpski teniseri sjajno startovali na turnirima

Izvor: Blic, Tanjug, 22.Sep.2009, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski teniseri sjajno startovali na turnirima

Janko Tipsarević, Ilija Bozoljac, Filip Krajinović i Boris Pašanski uspešno su startovali na turnirima širom Evrope.

Tipsarević se plasirao u drugo kolo turnira u Mecu, pošto je danas na startu savladao Francuza Arno Klemona rezultatom 6:4, 6:4. Reprezentativac Srbije je meč protiv trenutno 138. tenisera sveta odigrao veoma sigurno i za trijumf mu je bio dovoljan po jedan brek u oba seta.

U drugom kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tipsarević može imati teži zadatak, jer ga čeka Hrvat Ivan Ljubičić, koji se na ATP listi nalazi na 46. mestu i devet pozicija je bolje plasiran od našeg reprezentativca. Turnir u Mecu igra se za nagradni fond od 460.000 evra.



Ilija Bozoljac, Filip Krajinović i Boris Pašanski takođe su uspešno startovali na čelendžerima u Ljubljani i Palermu gde su uspeli da ibezbede plasman u drugu rundu. Bozoljac se u drugo plasirao pošto je danas pobedio Hrvata Antonia Veića sa 6:0, 6:1. Bozoljac, koji je u Ljubljani osmi nosilac na turniru i brani pobedničku titulu, u sledećem kolu igra sa zemljakom Filipom Krajinovićem koji je pobedio Francuza Žonatana Ejserika sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:1.

Istvoremeno u Palermu, Boris Pašanski plasirao se u drugo kolo nakon pobede nad Holanđaninom Igorom Sijslingom rezultatom 7:6 (7:5), 6:1.

U sledećem kolu Pašanski će se sastati sa pobednikom meča između trećeg nosioca na turniru Španca Ivana Navara i Nemca Aleksandera Floka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.