Saviću potvrđena doživotna suspenzija

Izvor: Politika, 06.Sep.2012, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saviću potvrđena doživotna suspenzija

BERN – Apelacioni sud za sportsku arbitražu u Bernu odbacio je danas žalbu srpskog tenisera Davida Savića na odluku Međunarodne teniske federacije da ga doživotno suspenduje zbog nameštanja rezultata.

Sud je u obrazloženju odluke naveo da su odbačeni argumenti igrača, kao i da su dokazi Jedinice za integritet tenisa, koja se bavi borbom protiv malverzacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << neoborivi.

Ipak, Saviću je ukinuta prvobitna novčana kazna od 100.000 dolara.

Srpskom teniseru suspenzija je izrečena 1. oktobra 2011. godine, ali bez objavljivanja detalja.

On je u tom trenutku bio 659. na ATP listi, a najbolji plasman u karijeri ostvario je 2009. godine kada je bio 363. igrač na svetu.

Tanjug

objavljeno: 06.09.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski teniser David Savić doživotno suspendovan zbog nameštanja rezultata

Izvor: Blic, 06.Sep.2012

Apelacioni sud za sportsku arbitražu u Bernu odbacio je žalbu srpskog tenisera Davida Savića na odluku Međunarodne teniske federacije da ga doživotno suspenduje zbog nameštanja rezultata...Sud je u obrazloženju odluke naveo da su odbačeni argumenti igrača, kao i da su dokazi Jedinice za integritet...

Nastavak na Blic...

Saviću potvrđena doživotna suspenzija

Izvor: Sportal.rs, 06.Sep.2012

Žalba srpskog tenisera Davida Savića na odluku o doživotnoj zabrani takmičenja je odbijena. Savić, koji je

Nastavak na Sportal.rs...

Potvrđena doživotna suspenzija za srpskog tenisera

Izvor: Radio 021, 06.Sep.2012

Apelacioni sud za sportsku arbitražu u Bernu odbacio je danas žalbu srpskog tenisera Davida Savića na odluku Međunarodne teniske federacije da ga doživotno suspenduje zbog nameštanja rezultata.

Nastavak na Radio 021...

David Savić doživotno suspendovan

Izvor: Večernje novosti, 06.Sep.2012

Sud za arbitražu u sportu izrekao je doživotnu suspenziju srpskom teniseru Davidu Saviću zbog nameštanja rezultata mečeva. U saopštenju suda navodi se da je nepobitno utvrđeno da je Savić "tražio od drugog tenisera da za novac namesti rezultat meča".- Zbog toga se Saviću izriče doživotna...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.