Srpski pečat tenisu u Melburnu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2013, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski pečat tenisu u Melburnu

U Melburnu traje Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu, a naša zajednica u Australiji, kao nikada do sada, može da navija za najbolje ambasadore Srbije u svetu - svoje tenisere.

Ljubica Obradović, Danijel i Maja Perić  

U ponedeljak, prvog dana turnira, naši teniseri i teniserke okupirali su terene i izborili pet pobeda od šest odigranih mečeva. Oko terena, na tribinama i širom Melburn parka primećen je veliki broj navijača u srpskim dresovima, ogrnutih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zastavama, sa kačketima, licima i rukama ofarbanim u boje Srbije.

 

Cenili su i srpski teniseri podršku koju su dobili, a posredstvom "Vesti" Nole ih je pozdravio i pozvao da sa njima budu do kraja - do osvajanja novog trofeja.

 

Uroš Rašić

Navijačima nije bilo lako. Žurili su i bukvalno trčali s meča na meč, pokušavajući da pronađu što bolje mesto na tribinama i oko stadiona, kako bi uslikali svoje ljubimce, a oni srećniji dobili su autogram ili poneki rekvizit.

Najteže je bilo kada su srpski teniseri igrali u isto vreme kao Janko Tipsarević i Viktor Troicki, pa je bilo teško odlučiti se koga podržati.

 

Ponedeljak je u novinarskim krugovima u Melburn parku s razlogom nazvan Serbijen open, zbog broja mečeva od kojih su čak četiri zaredom igrana na centralnom terenu "Rod Lejver". Nizale su se pobede Novaka, Jelene, Vesne, Janka i Ane. Nažalost ove godine lošije sreće bio je Viktor.

  Porodica Jović sa Jankom Tisparevićem

Odmah pored arene "Rod Lejver" sreli smo grupu mladih Novakovih navijača iz Sent Albansa i Dandenonga koji su žurili da uđu u tenisku dvoranu kako bi bodrili najboljeg tenisera na svetu.

 

- Evo nas i ove godine, tu smo da podržimo našeg Noleta. Potrošili smo sat vremena da se navijački doteramo. Od finala prošle godine, brojali smo mesece, nedelje i dana da ponovo navijamo za srpske tenisere i naravno Đokovića. Ponosni smo što na ovaj način možemo da pokažemo kako je naš narod divan. Danas nas je najviše - rekao nam je Uroš Rašić.

 

Kao i prošle godine, Ljubica Obradović bila je s porodicom u Melbrun parku, a zatekli smo ih u potrazi za najboljim mestom odakle bi bodrili Jelenu Janković.

- Mi smo gotovo 100 odsto sigurni da će Novak pobediti. Baš kada ste me prošle godine pitali u vašoj anketi, pogodila sam rezultat. Videćete da ću biti u pravu ponovo - rekla nam je Ljubica.

 

Iz petnih žila za Noleta!

Banjalučanka Rada Maleš koja je na odmoru u Adelejdu, sigurno će po povratku u Republiku Srpsku nadugačko pričati o utiscima sa Australijen opena.

- Na raspustu sam kod familije, a ovo što su mi omogućili da dođem u Melburn je nešto predivno. Do sada sam tenis gledala samo preko TV, ali uživo je posebna atmosfera. Navijaćemo iz petnih žila za našeg Novaka - kaže Rada.

Kao i većina, Ljubica priznaje da im u ponedeljak nije bilo lako da navijaju.

- Emotivno doživljavam svaki njihov poraz. Za našu zajednicu ovo je jedan veliki događaj na koji smo ponosni, koji nam podiže ponos i naravno donosi radost u zajednici. Kupili smo ulaznice za par dana, a resto, kako budu igrali teniseri - dodala je Ljubica Obradović.

  Rada Maleš, Bosiljka Marić, Damjan i Stana Kovačević  

Na zasluženom predahu između mečeva zatekli smo grupu navijača iz Adelejda koji su prevalili put avionom kako bi bili uz naše sportiste.

- Kako da nam bude teško, žalimo što nismo došli i prošle godine. I kod nas u

Jovići sa Jankom

Članovi porodice Jović iz Melburna prosledili su nam zajedničku fotografiju sa Jankom Tipsarevićem, na kojeg su slučajno naišli u teniskom kompleksu, a on ih je nagradio pristankom da se zajedno slikaju za uspomenu.

Adelejdu tenis je broj jedan, navijamo kao i vi ovde za sve naše Srbe. Odlučili smo da i ove godine dođemo. Nažalost, ostajemo samo dva dana i gledaćemo sve naše. Ako novak uđe u finale, dolazimo iz Adelejda da navijamo, pa makar i peške išli (smeh) - poručila nam je Stana Kovačević.

Za razliku od prethodnih godina, ponašanje srpskih navijača je za svaku pohvalu. Oni su sportski navijali i dostojno čitavom svetu predstavili svoje poreklo. U utorak, navijače je još jednom pobedom nagradila Bojana Jovanovski.

  Trobojka na licu

Vanja Hercegovac i Maja Blagić koje nisu uspele da kupe ulaznice za meč Janka Tipsarevića i Lejtona Hjuita ogrnute srpskom zastavom meč su pratile na velikom video-bimu u Melburn parku.

  Vanja Hercegovac i Maja Blagić  

 

- Navijamo za sve, pripremile smo se da dolazimo svaki dan kada igraju naši. Kao i svi, radujemo se svakom januaru i početku turnira - rekla nam je Vanja.

Maja Blagić nam se pohvalila i srpskom trobojkom naslikanom na licu.

- Čekale smo dugo u redu kako bi nam naslikali zastavu, bilo je besplatno. Nažalost, večeras ću morati da sperem boje, ali ne mari, sutra open novo slikanje i navijanje za Bojanu Jovanovski.

 

Sreća uz Stoju i Vesnu

 

U nagradnoj igri komercijalne radio-stanice NOVA u Melburnu, drugarice iz Sent Albansa Stoja Trkulja i Vesna Popović osvojile su vredne ulaznice za teniske mečeve.

  VEĆ IMAJU ULAZNICE ZA PONEDELjAK: Vesna Popović i Stoja Trkulja  

- Krenule smo da gledamo našeg Noleta. Svratili smo sa društvom do Meka u gradu gde se održavala nagradna igra. Pitali su nas da li želimo da osvojimo besplatne ulaznice za ponedeljak. Odgovorile smo na par lakih pitanja i evo, imamo ulaznice - rekla nam je Vesna Popović koju smo zatekli na Trgu Federacije.

Za Stoju Trkulju nije bilo sumnje ko će biti ovogodišnji pobednik turnira.

- Zna se, Nole! Dolazimo svi da ga gledamo i navijamo - rekla je Stoja.

Markovi favoriti

Navijači u Melburn parku ne skrivaju ko im je favorit. Tako i mladi teniser Marko Pavić. Nije mu bilo teško da gotovo sat vremena provede u redu zajedno sa mamom Majom Drljačom, da bi kasnije ponosno šetao teniskim kompleksom sa licem na kojem su pisala imena njegovih favorita - Noleta i Ane.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.