Srpski majstori Nole i Ziki

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski majstori Nole i Ziki

Nijedan veliki događaj u svetu tenisa više ne može da prođe bez igrača iz Srbije i tu činjenicu potvrdili su organizatori završnog turnira sezone Mastersa u Šangaju, od 9. do 16. novembra, na kome tradicionalno igra osam najboljih igrača sveta. ATP je saopštio da su se vodeći na listi Rodžer Federer, pobednik Vimbldona >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Rafael Nadal i osvajač Australijan opena Novak Đoković kvalifikovali za završni turnir čak četiri meseca pre njegovog održavanja.

Srpski as, pobednik Otvorenog prvenstva Australije i osvajač još dva ovogodišnja turnira (Indijan Vels i Rim), učestvovaće na Mastersu drugi put u karijeri. Prošle sezone, Novak je odigrao tri meča, protiv Nadala, Davida Ferera i Rišara Gaskea i sva tri izgubio bez osvojenog seta. Pravdao se da je naporna sezona u kojoj je kao vetrom nošen stigao do treće pozicije na tabeli, u stvari, kriva za lošu partiju u Šangaju, te da jedva čeka novu priliku da popravi utisak.

Ali, nije Nole jedini „majstor“ koga Srbija ima. U Šangaj će putovati i Nenad Zimonjić, koji uz Danijela Nestora drži prvu poziciju na svetskoj listi dublova. Pored srpsko-kanadske kombinacije, učešće među osam najboljih parova do sada su obezbedili još samo njihovi najveći rivali za prvu poziciju Amerikanci, braća Bob i Majk Brajan. Sadašnji broj jedan na listi dubl igrača, Zimonjićev partner Kanađanin Danijel Nestor, pojaviće se u ulozi branioca titule, koju je pri put u karijeri osvojio prošle godine uz bivšeg partnera Marka Noulsa. Zimonjić je na Mastersu igrao samo jednom i to 2005. godine, kada je uz Paesa stigao do finala u kome je poražen od Lodre i Santora... Ovog puta više nego ikad pre Nenad Zimonjić se nalazi u izglednoj poziciji da dugogodišnju borbu kruniše svetskom dominacijom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.