Srpski derbi pripao Tipsareviću

Izvor: Mondo, 10.Okt.2012, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski derbi pripao Tipsareviću

Janko je sigurnom igrom ostvario pobedu nad Viktorom Troicikim u drugom kolu turnira u Šangaju, bilo je po setovima 6:2 i 7:6.

Bio je ovo tek treći duel dvojice tenisera, a završen je kao i prva dva meča u dva seta, Janko sada vodi sa 2:1 u pobedama.

Tipsarević je sigurno počeo meč i brzo stavio do znanja svom reprezentativnom kolegi da nema mnogo čemu da se nada.

Meč takoreći nije ni počeo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a Janko je poveo sa 2:0. U narednom gemu se činilo da bi Viktor mogao da popravi igru i preokrene situaciju u svoju korist. Treći gem je trajao punih 12 minuta i posle brojnih izjednačenja i dugih razmena udraca Viktor je uspeo da osvoji asom taj deo igre.

Ipak, to je i bilo sve od Viktora u prvom setu, jer je Janko pobedio sa 6:2.

Drugi set je počeo izjednačeno, a tako se i nastavio.

Oba tenisera su držala svoj servis, mada je Janko pokazao neke slabosti kojih u prvom setu nije bilo što je dovelo do toga da set bude izuzetno neizvestan.

Viktor je pri rezultatu 5:4 imao dve šanse za brejk i pobedu u setu ali je ispustio tu zlatnu priliku. U narednom gemu Troicki se našao u istoj poziciji ali je ponovo ziheraškom igrom ispustio dve brejk, a ujedno i set lopte. Jankova slabija igra, a najviše slab servis su doveli i do pete, a zatim i česte set lopte za Viktora ali i te dve šanse Troicki je prokockao.

Odlučnom igrom u taj brejku, Tipsarević je došao do pobede.

Koliko je loše igrao Troicki govori i podatak da je imao čak osam brejk lopti u meču od kojih nije iskoristio ni jednu.

U narednom kolu Tipsarevića očekuje Nemac Tomi Has koji vodi u pobedama sa 2:1. Poslednji put su se Srbin i Nemac susreli na Australijen openu 2010. i tada je Has meč rešio u svoju korist sa 3:2. Tipsarević je samo u prvom duelu u karijeri koji je igrao protiv Hasa pobedio, još 2005. Godine i to jer je Has predao meč zbog povrede.

Janko treći put učestvuje na Mastersu u Šangaju i već je ostvario najbolji rezultat na ovom turniru jer u prethodna dva učešća nije uspevao da prođe dalje od drugog kola.

Za Janka je od velike važnosti da u Šangaju dogura što dalje kako bi pred kraj sezone stekao što više bodova koji bi mu doneli učešće na završnom Masters turniru sezone u Londonu. Tipsarević je trenutno deveti, a kako Nadal ne igra zbog povrede to mesto doneće mu i učešće na turniru u Londonu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.