Srpske teniserke uverene da iz Belgije mogu u polufinale Fed kupa

Izvor: Studio B, 01.Feb.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske teniserke uverene da iz Belgije mogu u polufinale Fed kupa

Optimizam vlada u ženskoj teniskoj reprezentaciji Srbije koja se nalazi u Belgiji gde će sa selekcijom domaćina ovog vikenda igrati meč četvrtfinala Fed kupa.

"Što se mene tiče, ja uvek razmišljam pozitivno, uvek očekujem najbolje. Mi ćemo dati sve od sebe. Igramo u Belgiji, publika će većim delom biti uz domaći tim, što je velika prednost, ali imaćemo i mi podršku. Što se nas tiče, ekipa je mlada, ali i motivisana da da sve od sebe da pobedi. Svakako ćemo pružiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << svoj maksimum jer želimo u polufinale", rekla je Jelena Janković.

Bojana Jovanovski je istakla da podloga koja je odabrana više odgovara domaćoj selekciji, koja će nastupiti bez Kim Klajsters.

"Trudiću se da se što bolje pripremim za ove mečeve u subotu i nedelju. Mislim da imamo dovoljno vremena da se priviknemo na podlogu, koja je nešto bliža i koja više odgovara Belgijankama. One će imati i publiku na svojoj strani, ali to će biti nama dodatna motivacija da pobedimo. Atmosfera u timu je jako dobra, mislim da ćemo biti spremni", rekla je Bojana.

Selektor Dejan Vraneš ne krije da ekipa ide na pobedu na ovom gostovanju, što donosi polufinalni duel sa pobednikom meča Rusija - Španija:

"Već nekoliko dana smo u Belgiji, zadovoljni smo uslovima koje su nam obezbedili domaćini, kao i njihovim gostoprimstvo. Sve protiče u najboljem redu, igračice vredno treniraju, a iako ima još dva dana do početka meča, čini mi se da je ekipa već spremna. Ipak, imamo još dva dodatna dana da se priviknemo na podlogu. Ono što ja očekujem - to je da devojke ostave srce na terenu. Normalno, idemo na pobedu, videćemo šta će od toga biti, ipak je ovo Fed kup", rekao je Vraneš.

Aleksandra Krunić se nada da je ovo "naša godina": "Podloga je mnogo čudna, prvi dan mi je bila brza, drugi dan spora, tako da će nam trebati još nekoliko dana da se naviknemo. Atmosfera je kao i uvek odlična, žao nam je što Ana nije sa nama, ali mislim da smo čak i bez nje spremne. Imamo mlad tim, a umesto Ane Ivanović je po prvi put u ekipi Natalija Kostić koja se sjajno uklopila. Srećne smo, dobro raspoložene i nasmejene, a mislim da možemo do pobede jer za domaćine neće nastupiti njihova najbolja igračica, Kim Klajsters. Jelena Janković ima dobar učinak i u mečevima sa Janinom Vikmajer i protiv Kirsten Flipkens, ja sam spremna da nastupim, bilo u singlu ili dublu, a mišljenja sam da možemo do pobede. Ne samo u četvrtfinalu. Nadam se da je ovo naša godina, isto kao što je (u muškoj konkurenciji) to bio slučaj u Dejvis kupu (2010.)", rekla je Aleksandra Krunić.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.