Srpske teniserke do 14 godina starosti u finalu Evropskog prvenstva

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske teniserke do 14 godina starosti u finalu Evropskog prvenstva

Ženska teniska reprezentacija Srbije sastavljena od devojčica do 14 godina starosti plasirala se na finalno takmičenje prvenstva Evrope koje će se u prva tri dana jula održati u italijanskom Loanu.

U takmičenju po grupama, selekcija Srbije u sastavu Ivana Jorović (8. na rang listi), Nikolina Jović (60.), Tamara Tomić (114.) i Milica Panić (127.), igrale su u Temišvaru protiv selekcija domaćina, Mađarske, Moldavije, Španije, Belgije, švedske i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Grčke. Igralo se po kup sistemu, a dve prvoplasirane ekipe stekle su pravo nastupa u finalu.

Devojčice su u prvom kolu savladale Grcku maksimalnim rezultatom 3:0. U drugom kolu su u neizvesnom dvoboju protiv Mađarica slavile rezultatom 2:1, da bi i u fuinalu, protiv domaćina Rumunije, slavile istim rezultatom i bez poraza završile ovo takmičenje. Pobeda u poslednjem okršaju sa Rumunkama došla je posle igre parova.

Na finalnom turniru učestvovaće još i Hrvatska, sa Anom Konjuh koja je druga na rang listi u ovoj konkurenciji, potom Češka, zatim Letonija čija je Jelena Ostapenko najbolje rangirana igračica u konkurenciji do 14 godina, kao i Rumunija, Rusija i Slovenija.

Finalno takmičenje imaće dodatni značaj jer će po pet najboljih timova iz obe, muške i ženske konkurencije, uz Češku kao domaćina, učestvovati na ovogodišnjem U-14 Svetskom prvenstvu koje će se u avgustu održati u Prostejovu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.